Italiaanse Guiseppe en Oekraïnse Katarina openen samen ‘Chez Pino’ in Tielt

Tielt heeft er een nieuw Italiaans restaurant bij. Langs de Wingensesteenweg 111, waar vroeger frituur de Friethoek te vinden was, is deze maand ‘Chez Pino’ geopend. Zaakvoerder Giuseppe Crea (57) werd geboren in Calabrië en runde tot voor kort een eigen zaak in het Waalse Gosselies, maar hij vond de liefde bij de Oekraïense Katarina Dubrova (38) en volgde haar naar Tielt.

Het palmares van chef Giuseppe – zijn bijnaam is Pino – is best indrukwekkend. Niet alleen heeft hij ruim veertig jaar ervaring in de horeca onder de gordel en runde hij sinds 2012 aan de andere kant van de taalgrens drie eigen restaurants, in 2014 werd hij bij de wedstrijd Pizzaiolo van het jaar uitgeroepen tot de beste pizzabakker van de provincie Henegouwen. “Ik breng de échte keuken van mijn geboortestreek Calabrië”, vertelt hij ons enthousiast. “Pizza’s en pasta’s, maar ook escalopes of scampi’s, alles vers, alles zelf gemaakt. Voor echte carbonara moet je hier zijn. En voor de fijnproevers hebben we uiteraard ook Nduja (een gedroogde, smeerbare worst die best pittig smaakt -red). Die maak ik precies zoals die ook gemaakt wordt in Calabrië.”

Sprong in het duister

Pino woont in de streek rond Charleroi en spreekt voorlopig uitsluitend Frans, maar hij is op zoek naar een woning in de regio Tielt. “Katarina en ik willen hier een nieuw leven opbouwen”, gaat hij verder. De voorbije maanden verhuisde Pino de meubeltjes uit zijn oude Italiaanse restaurant in Gosselies naar het pand in de Wingensesteenweg. Sinds 9 maart zijn ze open. “Een sprong in het duister? Misschien, want ik ken West-Vlaanderen totaal niet. En het is best een eindje rijden van Tielt naar Gosselies. Maar Katarina wist me te overtuigen om naar hier te komen. Je kunt dus wel zeggen dat dit eigenlijk een histoire d’amour is. Ik heb twee grote liefdes in mijn leven. Dat zijn de Italiaanse keuken en mijn Katarina.”

Katarina Dubrova (38) spreekt wel een mondje Nederlands. De alleenstaande moeder kwam halfweg 2022 naar België en woont nu met haar 9-jarige dochtertje en haar bejaarde vader in Tielt. “We woonden in de havenstad Cherson en zijn gevlucht voor de oorlog. We kwamen in West-Vlaanderen terecht en mijn dochter en ik voelden ons hier eigenlijk meteen goed. Het is hier rustig en veilig. En de mensen zijn bovendien enorm behulpzaam en warm. Hoe ik Pino leerde kennen? Dat was via via in Wallonië. Toen hebben we daar ook even gewoond, maar ik miste West-Vlaanderen meteen. Het verschil was te groot. Of ik ooit nog terug zou willen keren naar Cherson? Nee. Dat hoofdstuk heb ik afgesloten. De stad is helemaal kapot door de bommen. Onze toekomst ligt hier.”

Chez Pino in de Wingensesteenweg 111 is open van dinsdag tot en met vrijdag van 12 tot 14 uur en van 18 tot 22 uur. Op maandag en zaterdag kan je er terecht van 18 tot 22 uur, op zondag is dat van 12 tot 14.30 uur. Meer info of bestellen kan via 0471/56.64.62. (SV)

The post Italiaanse Guiseppe en Oekraïnse Katarina openen samen ‘Chez Pino’ in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Nederlandse boot lost zeebaars in jachthaven Blankenberge: “Strafbaar en risico op hoge boete”

Enkele Nederlandse vissers probeerden dinsdag honderden kilo’s aan zeebaars illegaal aan land te brengen in de jachthaven van Blankenberge. Zo probeerden ze de visveiling te omzeilen. Een voorbijganger verwittigde de scheepvaartpolitie, die de mannen in kwestie doorverwees naar de haven van Zeebrugge. Daar werd hun vangst in beslag genomen. Dienst Visserij volgt de zaak verder op. Indien het om beroepsvissers

Lees meer »

Eén grootbank lijkt niet te azen op miljarden uit staatsbon. Wat is er aan de hand? “Blijkbaar hebben ze geld genoeg”

Terwijl ING, Belfius en KBC vorige week uitpakten met stuntrentes in de strijd om de 22,5 miljard uit de ‘Van Peteghem-bon’, blijft het stil bij BNP Paribas Fortis, de grootste spaarbank van het land. Waarom stapt BNP niet mee in de concurrentiestrijd? En vreest het dan geen klanten – en miljarden – kwijt te spelen? “Het kan een bewuste keuze

Lees meer »

Voor het eerst weten we wat er echt gebeurde achter schermen van Songfestival: politieverhoren over incident-Joost Klein gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »