Herken jij jouw voorwerpen? Politiezones Oostende en Damme/Knokke-Heist zoeken rechtmatige eigenaars van juwelen

Op zaterdag 27 januari, kort voor 20 uur, liep bij Politie Oostende via een alarmcentrale een melding binnen over een man die inbreekt in een woning in de Rozemarijnstraat. De verdachte was herkenbaar aan de hand van camerabeelden. Een interventieploeg was zeer snel ter plaatse en kon de verdachte in de buurt van de woning opmerken. Wanneer de politie de man wou interpelleren, zette hij het op een lopen. Zonder succes. Verschillende politieploegen werden ingezet en konden de 38-jarige verdachte vatten aan de achterzijde van de baanwinkels in de Torhoutsesteenweg, nabij de luchthaven.

Verder onderzoek door de recherche van Politie Oostende en een huiszoeking leidden enerzijds tot het vinden van juwelen op de vluchtweg en anderzijds troffen de speurders ook uurwerken aan bij de verdachte thuis. Twee horloges konden gelinkt worden aan een inbraak op 6 januari in Oostende. Momenteel loopt verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid bij andere inbraken in de eindejaarsperiode, zowel in politiezone Oostende als in zone Damme/Knokke-Heist. De man werd door het parket van West-Vlaanderen intussen aangehouden.

Oproep

Beide politiezones verspreiden intussen beelden van de aangetroffen buit om zo de rechtmatige eigenaars terug te vinden. Herken je de voorwerpen? Ken of ben jij de eigenaar? Neem dan contact op met Politie Oostende ([email protected]) of Politie Damme/Knokke-Heist (via het contactformulier op de www.politie.be/5446) met bewijsstukken, zoals foto’s of facturen. Je kan alle aangetroffen voorwerpen hier bekijken.

“Uitstekende samenwerking”

“De samenwerking tussen de recherchediensten van de beide zones verliep uitstekend”, vertellen korpschefs Philip Caestecker (Oostende) en Steve Desmet (Damme/KnokkeHeist). “In Damme/Knokke-Heist startte het onderzoek naar de verdachte en toen die gevat kon worden in Oostende, bundelden onze recherchediensten de krachten om de verdachte aan een pak feiten te linken. We zijn tevreden met het resultaat, maar hopen nu vooral dat de rechtmatige eigenaars en hun voorwerpen kunnen herenigd worden.”

The post Herken jij jouw voorwerpen? Politiezones Oostende en Damme/Knokke-Heist zoeken rechtmatige eigenaars van juwelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »