“Er valt altijd iets te beleven”: Ontdek je passie voor podiumkunsten bij STAP-Koekelare

STAP Koekelare, gelegen aan het Sint-Jorisplein, is een kunstacademie met als filiaalverantwoordelijke Valérie Dedrie (49). Valerie is oud-leerlinge van de academie. Zij staat in voor de jaarlijkse aanwerving van nieuwe leerlingen en de administratie. Bovendien is ze het klankbord voor zowel leerkrachten, leerlingen als ouders. Met veel dynamiek zorgt ze dat iedereen zich thuis voelt en helpt ze de academie groeien, en dit al sinds 2014.

Enthousiast vertelt ze: “Het project in Koekelare is een filiaal van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Adriaan Willaert van Roeselare. Professionele leerkrachten met een hart voor podiumkunsten begeleiden er zowel kinderen als volwassenen. De cursussen worden altijd gegeven na de schooluren.” Op woensdag 13 maart was er een voorstelling waarbij de burgemeester, schepenen, de directie van de scholen, lesgevers en filiaalverantwoordelijke, ouders, grootouders, familie, kennissen en uiteraard de leerlingen aanwezig waren. Jessy Salenbien verwelkomde iedereen en verzorgde de openingsspeech waarbij zij het groot succes benadrukte.

“We hebben maar liefst 164 leerlingen, reden te meer waarom we met onze gemeente blijven aandacht hebben en investeren in onze academie om de leerlingen op een professionele en creatieve manier te kunnen stimuleren en helpen ontwikkelen. Zo hebben we ook dit jaar opnieuw geïnvesteerd in nieuwe instrumenten. De leerlingen MCV kunnen nu les volgen op een heus smartboard! STAP Koekelare is niet meer weg te denken uit onze gemeente”, aldus de schepen. “Met de muziekacademie blijven we een belangrijke schakel tussen de leerlingen en onze lokale muziekverenigingen de Koninklijke fanfare Sint-Joris en jeugdensemble Jorko.”

STAP-Koekelare nodigt alle podiumliefhebbers uit om hun passie voor muziek en theater te verkennen. De muziekacademie biedt niet alleen een podium voor gepassioneerde acteurs en musici, maar stimuleert ook de creativiteit van elke leerling op een professionele manier. In de woordklassen van STAP-Koekelare kunnen leerlingen hun eerste stappen zetten in toneelspelen en leren ze correct spreken. De lessen omvatten plezierige uitspraakoefeningen, boeiende vertelmomenten en leuke rollenspellen, waardoor leerlingen hun levendige fantasie kunnen ontketenen. De kinderen van 8 tot 12 jaar (2de graad) kunnen deelnemen aan het Woordatelier (1 uur per week). Hier zetten ze hun eerste stappen als acteur op het podium en werken ze toe naar een toonmoment waarbij ze kunnen laten zien wat ze hebben geleerd.

Muziek

Voor degenen die de muzikale kriebels voelen, biedt STAP-Koekelare een breed scala aan instrumenten om uit te kiezen. Of je nu droomt van optreden op het podium of van samen muziek maken met vrienden, STAP-Koekelare biedt de mogelijkheid om deze dromen te verwezenlijken. De jongste muziekliefhebbers (6-7 jaar) in de eerste graad kunnen deelnemen aan Muziekinitiatie (1 uur per week). Deze lessen draaien vooral om het beleven van muziek. Kinderen leren verschillende muziekinstrumenten kennen, luisteren naar muziek, zingen leuke liedjes en maken muziek op eenvoudige instrumenten. Ze krijgen zelfs al wat podiumervaring.

De kinderen van 8 tot 12 jaar (2de graad) kunnen meedoen aan Muzikale en Culturele Vorming (MCV), groepsmusiceren en instrumentles (3 uur per week). Voor de tieners van 12 tot 15 jaar (3de graad omvat het programma 1 uur instrumentles, 1 uur MCV 3de graad en 1 uur groepsmusiceren. De jongeren van 16 tot 18 jaar (4de graad) krijgen 1 uur instrumentles en 1 uur groepsmusiceren per week. Bij STAP-Koekelare is er voor elke leeftijdscategorie een passend programma om muziek te ervaren, te leren en te genieten. (Sabine Van Eynde)

Voor meer informatie over inschrijvingen en cursusaanbod, bezoek de website of neem contact op met STAP-Koekelare: https://www.staproeselare.be/vestigingen/koekelare

The post “Er valt altijd iets te beleven”: Ontdek je passie voor podiumkunsten bij STAP-Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »