Eerste alcoholvrije editie van Natuurloop

De twaalfde editie van de Beernemse Natuurloop vindt zaterdag 23 maart plaats in en rond de bossen van Bulskampveld. Een team van zestig vrijwilligers stelt alles in het werk om de Natuurloop in goede banen te leiden.

Er zijn dit jaar drie verschillende afstanden. “De lus van 7 kilometer, de Discovery, is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast organiseren we ook een tocht over 14 en 25 kilometer. Het parcours gaat 85 procent over onverharde wegen en wij voorzien in een aantal uitstekende bevoorradingen”, vertelt medeorganisator Piet De Rycke. Voor het eerst starten de deelnemers van de verschillende afstanden in meerdere waves. “Dat doen we om drukte in de eerste loopkilometers te vermijden. Om 14 uur start de 24 kilometer, tien minuten later is het de beurt aan de 7 kilometer. Om 14.20 uur start de 14 kilometer. Elke deelnemer krijgt een gepersonaliseerd borstnummer met chip zodat we de tijd en uitslag meteen beschikbaar kunnen stellen na de aankomst.”

Ook het parcours is dit jaar vernieuwd. “Zo gaat de lus voor het eerst tot aan het Disveld in Doomkerke. In en rond de bossen van Bulskampveld is het heerlijk lopen en dat zal ook deze keer duidelijk worden. Voorts zijn we een bekerloze organisatie, zo willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden”, gaat De Rycke verder. “We organiseren trouwens een alcoholvrije editie, de cafetaria op het binnenplein biedt frisdranken en dagverse soep aan. Alles speelt zich af aan de sporthal van Sint-Amandus, aan de Reigerlostraat in Beernem.”

Voor goed doel

Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de Natuurloop naar een goed doel. “We zijn nog in gesprek met Natuurpunt Gulke Putten en opvangcentrum Wingene. Het is de bedoeling om telkens een concreet project te steunen met een bedrag van 500 euro”, besluit De Rycke. (AVH)

Je kan tot en met vrijdag 22 maart (12 u.) aan voordeeltarief inschrijven via www.natuurloopbeernem.blogspot.com

The post Eerste alcoholvrije editie van Natuurloop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Maritt (6) neemt op laatste schooldag afscheid van haar klas, België én haar beste vriendin: “Als ik kon, nam ik Stellatje mee in mijn valies naar Oostenrijk”

Bij het einde van het schooljaar worden wel vaker traantjes gelaten, maar voor Maritt (6) uit Roeselare wordt het afscheid extra zwaar. Als ze straks basisschool De Verrekijker buitenstapt, neemt ze niet alleen afscheid van haar kleutertijd, maar van alles en iedereen. Ook van haar beste vriendinnetje Stella. Komende zaterdag verhuist ze naar Oostenrijk, 1.100 kilometer verderop, waar haar ouders

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »