Automobilist 10 jaar nuchter, toch weer betrapt met 1,88 promille: “Autovakantie van mijn kinderen verpest”

Na enkele stevige veroordelingen voor rijden onder invloed van alcohol en een alcoholprobleem bleef een 46-jarige man uit Kortrijk 10 jaar nuchter. Tot hij in de zomer van 2023 opnieuw met een glas teveel op betrapt werd en onmiddellijk zijn rijbewijs moest inleveren. “Onze autovakantie viel in het water en daar voel ik me nog altijd schuldig over”, aldus de man.

Na een barbecue bij hem thuis sprong H.J. nog in de auto om iemand naar huis te voeren. Nochtans had hij achter de barbecue ook enkele pintjes gedronken. Voor het eerst sinds lang, want 10 jaar lang bleef hij nuchter en volgde wekelijkse sessies bij de Anonieme Alcoholisten (AA). Bij de controle op 29 juli 2023 langs de N8 in Kortrijk bleken er 7 personen, waaronder 3 kinderen, in de wagen te zitten. J. had 1,88 promille alcohol in het bloed en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

“Waardoor de geplande autovakantie in het water viel en ik de vakantie van mijn 4 kinderen heb verpest. Daar voel ik me nog altijd schuldig over. Ik heb ook beseft dat de strijd tegen de alcohol er voor de rest van mijn leven zal zijn. Ik verloor die avond opnieuw de teugels. Een moeilijke thuissituatie was de trigger maar geen excuus.” De man volgt nog altijd begeleiding. “Je kan niet verwachten dat ik je dezelfde straf geef als iemand met een blanco strafregister”, reageerde de politierechter. Ze verwees daarmee naar enkele stevige veroordelingen uit het verleden. Het komende jaar moet de Kortrijkzaan een alcoholslot in zijn auto installeren. Twee maanden lang mag hij helemaal niet met de auto rijden en er wacht nog een boete van 1.600 euro. (LSi)

The post Automobilist 10 jaar nuchter, toch weer betrapt met 1,88 promille: “Autovakantie van mijn kinderen verpest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Remco Evenepoel in het hooggebergte: is 8,5% zijn breekpunt? En waar is hij levensgevaarlijk voor zijn concurrenten?

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Wij analyseerden alvast alle bergetappes die Evenepoel reed sinds hij prof werd. Vandaag deel 1: wat zeggen de

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »