Van koningin Mathilde tot rapper Drake: in Dries Van Noten schittert iedereen

Dries Van Noten (65), een icoon van de Belgische mode, stopt als creatief directeur van het modehuis dat zijn naam draagt. “Ongeacht de leeftijd of lichaam: wie in ‘Dries’ over straat gaat, die haal je er zo uit. En zo’n herkenbare look hebben, dat is enkel de allergrootsten gegeven.”

 

Meer krantenkoppen in België

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »