Siska Viaene startte in november met ‘Naar Binnen’: “Plek waar iedereen op eigen tempo kan groeien”

Siska Viaene startte in november vorig jaar met ‘Naar Binnen’. Een plaats waar mensen terecht kunnen om meer contact te maken met zichzelf, en dit door het aanreiken van verschillende behandelingen.

‘Naar Binnen’ bevindt zich in een oude dokterspraktijk in de Hoogwielkestraat 13. “Het oude huis van huisdokter Sarre”, vertelt Siska. “Meestal weten echte Lichterveldenaren dan wel over welk huis het gaat.”

Siska Viaene (47) werkt als leerkracht in het kunstonderwijs, bij STAP Roeselare. Ze is gespecialiseerd in de vakken verteltheater en woordlab individueel (vroegere benaming voordracht). Siska is mama van Josse (14) en Rilke (12). “Het feit dat mijn hoofdberoep en mijn bijberoep naast elkaar kunnen bestaan, brengt mij veel vreugde.”

Groter bewustzijn

“Een zevental jaar geleden kwam er een omwenteling in mijn leven”, vertelt Siska. “Mijn mama stierf, kort daarna scheidde ik van mijn toenmalige echtgenoot. Op dat moment stond ik op een kruispunt, en stelde me de vraag hoe ik de dingen anders kon aanpakken. Ik wilde me meer bewust worden van waarom ik in die situatie was terechtgekomen, en hoe ik ervan leer zodat het niet meer gebeurt. Ik wou tot een groter bewustzijn komen. Ik ben met verscheidene mensen in contact gekomen zoals psychologen, therapeuten en uiteindelijk startte ik een opleiding rond systemisch werk en reiki. Dit heeft mij echt geholpen, er is doorheen de jaren een soort rust over mij gekomen.”

Na lang twijfelen besloot Siska de stap te zetten om zelf mensen te helpen. “Ik ben gaandeweg veel fantastische methodes gaan ontdekken die ik wilde voortzetten. Het bleef zich voortdurend aanbieden dat ik dit zou doen. Ik ben deze oude dokterspraktijk gaan verbouwen en inkleden en opeens kwam alles samen.”

“Reiki is een behandelmethode uit Japan, het is het laten stromen van universele levensenergie”, zegt Siska. “Een zachte behandelingswijze waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Dit gebeurt in een zeer rustige setting, op de behandeltafel, met de kleren aan en een dekentje op je. Het doel is het wegnemen van blokkades in het lichaam zodat de energie weer vrij kan stromen.”

Ademhalingsoefeningen

“Doordat mensen altijd maar meer stress en druk ervaren, wordt de ademhaling te hoog. Met oefeningen kan dit gelost worden en komt men meer tot zichzelf. Een bewuste ademhaling ontspant het lichaam en helpt om gedachten los te laten. Hierdoor komt er ruimte vrij in lichaam en geest. Dit werkt versterkend en helend. Het geeft rust in het dagelijkse, jachtige leven. Terug contact maken met jezelf en afvragen, wat wil ik diep vanbinnen?”

“Bij coachinggesprekken gaan we samen het gesprek aan. Via oefeningen kijken we in welke patronen men is verzeild geraakt en hoe je die kunt doorbreken. Als het ware de patronen ontwarren. Stukjes van onszelf die in het hoekje werden gezet, waar we erkenning aan geven. Dat kan een situatie zijn op het werk die zich telkens opnieuw voordoet, of in het dagelijks leven. Het bevrijdt ons van vastgeroeste denkbeelden en verruimt het bewustzijn.”

Systemisch werk

“Systemisch werk is kijken naar het grotere geheel, een manier om inzicht te krijgen in je plek in een systeem. Bijvoorbeeld in vriendschappen, familie. Dit werkt in twee richtingen. Enerzijds beïnvloed je het systeem waar je deel van uitmaakt en op hun beurt beïnvloeden deze systemen jou. Via deze werkwijze ontdekken we welke patronen in een systeem van invloed zijn op de ontwikkeling.”

“Op dit moment zijn het vooral mensen die affiniteit hebben met die wereld die komen. Ik hoop dat ook de mensen die twijfels hebben, de weg zullen vinden. Ik doe het nu een paar maanden en vind het heerlijk om te doen. ‘Naar Binnen’ is een plaats waar iedereen, op eigen tempo, kan groeien”, besluit Siska. (JW)

Een afspraak boeken of meer informatie vragen bij Siska kan via het contactformulier op de website www.naarbinnen.be, via 0486 51 66 11 of [email protected].

The post Siska Viaene startte in november met ‘Naar Binnen’: “Plek waar iedereen op eigen tempo kan groeien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw

De rechter in Ieper veroordeelde een man uit Zonnebeke voor slagen aan en belaging van zijn ex-vrouw. Tayeb B. stond ook terecht voor verkrachting, maar werd daarvoor vrijgesproken. “Er waren spanningen en plots is hij ontploft”, aldus zijn advocaat Marc Snick.
The post Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw appeared

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Ruben Van Gucht stoot tijdens looptochtje in Parijs op ‘mobiele prostitutie’: “Plots begreep ik wat er aan de hand was”

Ruben Van Gucht (37), die momenteel verslag uitbrengt van de Paralympische Spelen in Parijs, wist niet wat hij zag toen hij tussen alle beslommeringen door een rondje ging hardlopen door het Bois de Boulogne, zowat het bekendste park van de Franse hoofdstad. De sportverslaggever passeerde tijdens zijn tochtje een rij witte bestelwagens. Wat die daar stonden te doen, deed zijn

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ronny en Frieda vieren hun gouden bruiloft

Ronny Puttevils (74) en Frieda Schotsmans (71) mochten onlangs op het sttadhuis langskomen voor de viering van hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel werd er in de bloemetjes gezet en kreeg enkele geschenken overhandigd. Hun heuglijke dag vond plaats op 23 augustus 1974. Ronny werkte als automechanicien en zij als bediende. Het koppel kreeg twee kinderen
The post Ronny en

Lees meer »