Sint-Eloois-Vijve heeft station met zes snelladers

Langs de Gentsesteenweg in Sint-Eloois-Vijve opent de Oost-Vlaamse brandstoffengroep Gabriëls een nieuw laadstation, met zes snelladers.

Tegenover de Damart-winkel langs de Gentsesteenweg in Sint-Eloois-Vijve bevindt zich sinds jaar en dag een Gabriëls-tankstation. Die locatie heeft onlangs een forse opfrisbeurt gekregen, met de komst van een snellaadstation. Naast de klassieke brandstoffen vind je er voortaan zes ultrasnelle laadpalen voor elektrische wagens.

Het nieuwe station beschikt over drie vloeistofgekoelde laadpalen van 300 kW. Ter vergelijking: een reguliere openbare laadpaal bieden standaard een laadvermogen van 11 of 22 kW aan. Aan elke paal kunnen twee auto’s tegelijk opladen. “Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan de oplaadtijd variëren van 20 tot 30 minuten”, klinkt het.

Prijsbreker

Eigenaars van elektrische wagens die over een Gabriëls-laadpas beschikken, betalen 0,54 euro per kWH of ongeveer 25 euro voor een volle laadbeurt. De Oost-Vlaamse groep is daarmee naar eigen zeggen een prijsbreker. “Het is een bewuste strategie om klanten die elektrisch rijden hun wagen snel te laten opladen tegen betaalbare prijzen”, zegt bedrijfsleider Ignace Gabriëls.

“De gronden zijn onze eigendom. We moeten dus geen huur of concessie betalen, waardoor we interessantere tarieven kunnen aanbieden voor laden én klassiek tanken. Het station van Waregem is daar een voorbeeld van. Omdat we investeren in zonnepanelen op de luifel, kunnen we de kosten voor laden extra onder controle houden”, vervolgt de topman.

Op vandaag baat Gabriëls een netwerk van 180 stations uit. Het station in Sint-Eloois-Vijve is het vijftiende dat uitgerust wordt met snelladers. De ambitie van Gabriëls is om tegen 2026 af te klokken op een dertigtal stations. (PNW)

The post Sint-Eloois-Vijve heeft station met zes snelladers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés

Ruiselede wil inwoners volop digitaal wegwijs maken via een hele reeks cursussen, digipunten en app-cafés. Coördinator en motor achter al deze initiatieven is Hanne Lambrecht. “We zouden dit niet kunnen zonder de financiële steun van het gemeentebestuur en volwassenenonderwijs CVO Creo”, laat Hanne weten.
The post Ruiselede maakt elke inwoner digitaal wegwijs met cursussen, digipunten en app-cafés appeared first

Lees meer »

Koppel dat in leegstaand café woonde en zombiedrug flakka gebruikte riskeert 18 maanden cel

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrug flakka had gebruikt, riskeert daar 18 maanden celstraf voor. Die wil het parket met uitstel onder voorwaarden geven, zodat het koppel zich verplicht residentieel laat opnemen. “Maar dat kan ik zo ook wel”, sprak de 36-jarige

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

“Geen reddingsvesten en met 80 opeengepakt in bootjes”: steeds meer vluchtelingen maken gevaarlijke oversteek naar VK 

Steeds meer migranten en vluchtelingen maken de oversteek via de Noordzee, maar het materiaal en de omstandigheden worden er alsmaar slechter op. Dat zegt federaal magistraat, Ann Lukowiak, die strijdt tegen mensensmokkel. Vaak zijn er nauwelijks reddingsvesten aan boord en worden te veel mensen in de boten geduwd. "In de beginjaren zaten 4 tot 10 mensen op de bootjes, nu

Lees meer »

Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Op zaterdag 14 september word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.
The post Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Lees meer »

“Ik doe iets volledig of ik doe het niet”: wie is zevenvoudig gouden amazone Michèle George (50)?

7 keer goud en 1 keer zilver over een periode van 4 olympiades: amazone Michèle George (50) is de beste Belgische vrouwelijke paralympiër aller tijden en evenaart het record van rolstoelatleet Paul van Winkel. Maar wie is de West-Vlaamse George eigenlijk, de meest ervaren atlete van Team Belgium die pas sinds 2008 meedoet in G-competities? “Op een paard zagen de

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Bijna 200.000 kinderen in Gaza al gevaccineerd tegen polio – 5 doden bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »