N-VA dient klacht in tegen bouw van laadstation in Geluveld

Vlakbij de A19 in Geluveld wordt momenteel een laadstation van Fastned gebouw waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Oppositiepartij N-VA stapte hiervoor naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “Deze grond zou beter gebruikt worden voor Zonnebeekse verenigingen”, klinkt het.

De gemeenteraad in Zonnebeke was beperkt met slechts een viertal punten. De oppositie maakte er echter gretig gebruik van met tal van interpellaties. N-VA bracht de bouw van een laadstation van Fastned nabij het containerpark ter sprake. Daar wordt momenteel een snellaadstation met plaats voor acht auto’s en een kioskautomaat gebouwd. “Met N-VA hebben we bezwaar ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen om daar 2.500 vierkante meter gemeenschapsgrond aan te besteden”, stelt fractieleider Koen Descheemaeker. “Er zijn in de omgeving al laadpalen genoeg en die grond kan beter gebruikt worden voor eventueel een opslagplaats van materiaal voor de Zonnebeekse verengingen. Wij zijn in beroep gegaan bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen die ons beroep onontvankelijk verklaarde. Hiertegen zijn wij in beroep gegaan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Deze procedure is momenteel nog lopende en kan finaal uitmonden in de verplichting het betrokken perceel in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Mocht die gunstig beantwoord worden, wie betaalt dan het herstel?”

Schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) wees erop dat N-VA in beroep gegaan is tegen een beslissing van de provincie. “Het zal dus ook de provincie zijn die maatregelen moet nemen. Als gemeentebestuur zijn wij pas meer dan twee maanden later ingelicht over het beroep en de werken zijn ondertussen gestart. Bij eventueel herstel, wat we niet hopen, zijn de risico’s voor de gemeente miniem.”

Afdelingshoofd

Koen Descheemaeker bracht ook nog een punt over het personeel ter sprake. “Vorig jaar werden twee afdelingshoofden aangesteld, een hoofd Omgeving en een hoofd Mens. Het afdelingshoofd Omgeving heeft recent zijn ontslag aangeboden en wordt niet vervangen. We vragen wat deze procedure van aanstelling destijds heeft gekost en waarom hij niet wordt vervangen?”

Schepen van Personeel Jan Vandoolaeghe (#Team8980) gaf uitgebreid uitleg van de verschillende kosten en kwam op een totaal van ongeveer 280.000 euro. “Hij wordt niet vervangen omdat we nu opteren voor een beleidscoördinator Infrastruur en het procedureverloop zal goedkoper zijn.” Bij de oppositie klonk het dat men al jaren ijvert voor een hoofd Infrastructuur en dat die 280.000 euro weggegooid geld is. (NVZ)

The post N-VA dient klacht in tegen bouw van laadstation in Geluveld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »