Met cocaïne in het lichaam op gesprek met gerechtsarts na ongeval met 2,67 promille: vrijwillig brandweerman moet onmiddellijk rijbewijs afgeven

In tranen verliet een 33-jarige vrijwillig brandweerman maandag het gerechtsgebouw in Kortrijk. Hij had luttele seconden voordien zijn rijbewijs aan de procureur met dienst moeten afgeven. De politierechter verklaarde hem rij-ongeschikt nadat hij bij de gerechtsarts zelfs met drugs in het lichaam was opgedaagd.

Op 13 juni 2021 veroorzaakte de dertiger in Moorslede een ongeval. Met zijn auto kwam hij in de gracht en tegen een omheining terecht. Hij bleek maar liefst 2,67 promille alcohol in het bloed te hebben. Een stevig gehalte waardoor de politierechter besliste dat hij zich eens door een gerechtsarts moest laten onderzoeken om te kijken of hij wel rijgeschikt was. Tijdens dat onderzoek bleken er plots zelfs sporen van cocaïnegebruik in zijn lichaam te zitten.

“Onbegrijpelijk”, vonden zowel de openbare aanklager als de politierechter. “Ik heb me eenmalig op een festival laten verleiden”, probeerde de man nog. Al snel was duidelijk dat hij op geen gunsten van de politierechter meer moest rekenen en dat het doek minstens voor 6 maanden zou vallen. Het verdict was dan ook genadeloos: onmiddellijk rijgeschikt. Hij kreeg er ook nog een maand rijverbod voor de toekomst en een boete van 1.000 euro bovenop. (LSi)

The post Met cocaïne in het lichaam op gesprek met gerechtsarts na ongeval met 2,67 promille: vrijwillig brandweerman moet onmiddellijk rijbewijs afgeven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »