Louis, Korneel en Julie organiseren vierde editie van Bar Hazart: “Bar nog verder uitbouwen”

Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) gooien op 14 juni opnieuw de deuren van Bar Hazart open. Het concept van hun zomerbar blijft behouden, maar er zal nog meer op beleving worden ingezet. Bar Hazart wordt tijdens het Europees Kampioenschap voetbal ook omgetoverd tot een EK-dorp. Louis, Korneel en Julie hebben ondertussen hun krachten gebundeld in Loko Events, een bedrijf waar ze nog tal van plannen mee hebben.

Bar Hazart is straks aan zijn vierde editie toe. “Het idee om een zomerbar te beginnen ontstond tussen pot en pint”, vertelt Louis Plancke. “Het was Korneel die met het idee op de proppen kwam. Onze eerste editie vond plaats in de Colliemolenhoeve onder de naam Bar Collie en was eigenlijk een heel groot risico omdat er toen door corona niet echt veel mocht. De bar was echter meteen een succes zodat er het jaar nadien onder de naam ‘Bar Hazart’ een tweede editie kwam op een terrein in de Rozestraat, dat eigendom is van Philiep Degryse.”

Succesconcept

“Tijdens een bezoek aan Bar Collie stelde Philiep zelf voor om de volgende editie op dat terrein te laten plaatsvinden. Het stuk grond is goed 11.000 vierkante meter groot en wordt door Philiep niet gebruikt. Een deel van die 11.000 vierkante meter wordt gebruikt voor de bar, terwijl een ander deel als parking dienst doet.”

“Bar Hazart is jaar na jaar verder gegroeid. We behouden voor de vierde editie dan ook het beproefde succesconcept. We blijven inzetten op het familiale karakter. Onze bar is er voor jong en oud. We willen Bar Hazart wel nog verder uitbouwen. Dat doen we bij deze editie door iedere vrijdag, zaterdag en zondag een activiteit in te plannen. Dat kan bijvoorbeeld een Defender Tour zijn, maar ook een thema-avond of een mosselsouper. Daarnaast fungeert Bar Hazart dit keer ook als EK-dorp. Omwille van het Europees kampioenschap voetbal gaan we vroeger open dan gewoonlijk.”, vertelt Louis.

“We openen op 14 juni. Dan vindt de openingsmatch van het Europees kampioenschap plaats. Bij deze editie is Bar Hazart door de vroegere opening twaalf in plaats van tien weken open. We sluiten onze deuren op zaterdag 31 augustus. Ter gelegenheid van het EK plaatsen we een groot ledscherm. Voor matchen van de Rode Duivels voorzien we overigens extra stoelen en hoge tafels waardoor we ongeveer 150 extra plaatsen creëren. Tijdens matchen van de Rode Duivels is er ook telkens een dj voorzien.”

Korneel, Louis en diens vriendin Julie beperken hun activiteiten trouwens niet alleen tot Bar Hazart. Het trio heeft zich verenigd in Loko Events, een bedrijf dat ze in bijberoep runnen. “Met Loko Events organiseren we niet alleen Bart Hazart”, legt Louis uit. “We staan ook in voor de verhuur van feestmateriaal zoals tafels, stoelen en tenten. Verder kan je bij ons ook terecht voor horecapersoneel. Wij beschikken over een hele grote poule personeel met ervaring. Dat gaat over parkeerwachters over zaalpersoneel tot barmannen. Verder organiseren we op zaterdag 11 mei de derde editie van Nachtraven Open Air, een house-techno event aan het kasteel van Ingelmunster. We hopen een goeie 1.000 man te mogen verwelkomen. In februari organiseerden we in Brugge ook de eerste editie van Nachtraven indoor.”

Andere concepten

Daarmee stoppen de plannen van Louis, Korneel en Julie evenwel niet. “We willen ook een winterbar opstarten”, weet Louis. “We gaan voor een gezellige en authentieke winterbar in Roeselare. We wilden deze winter van start gaan op een locatie tegen de grens met Hooglede, maar kregen van de stad Roeselare evenwel geen vergunning. We broeden ook nog op andere concepten. Zo is er in onze regio niet veel te doen in de rand van koers. We zouden bijvoorbeeld een event kunnen organiseren bij pakweg de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. We denken ook aan de organisatie van een voetbaltornooi voor gelegenheidsploegen waarbij achteraf een feestje gebouwd wordt, een concept dat elders in de provincie al succesvol bleek.”

Bar Hazart in de Rozestraat is vanaf 14 juni tot en met 31 augustus op woensdag en donderdag open vanaf 17 uur, op vrijdag vanaf 16 uur, op zaterdag vanaf 15 uur en op zondag vanaf 14 uur”.

The post Louis, Korneel en Julie organiseren vierde editie van Bar Hazart: “Bar nog verder uitbouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »