“Jonathan werd geraakt tussen twee platen van zijn kogelvrije vest”: meer details bekend over dodelijke huiszoeking

De toestand van de agent (33) die maandagochtend zwaargewond raakte bij de dodelijke schietpartij in Lodelinsart, gaat er langzaam op vooruit. “Maar alle gevaar is nog niet geweken”, zegt het parket van Charleroi. Intussen raken meer details bekend over de noodlottige huiszoeking: de schutter trof van achter zijn slaapkamerdeur politieagent Jonathan (36) dodelijk “tussen twee platen van zijn kogelvrije vest”. 

Meer krantenkoppen in België

Drugsdealers uit Halle krijgen tot 40 maanden cel

Drie twintigers uit Halle zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot effectieve celstraffen van 30 en 40 maanden voor de verkoop van drugs. Een van hen bleef na zijn arrestatie gewoon verder doen met zijn handeltje en dealde verder binnen de gevangenismuren.

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

Twee maanden verkeershinder op E403 ter hoogte van Rumbeke door herstellingswerken aan brug; op Rijksweg slechts één rijstrook richting Roeselare

Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare), op de grens met Izegem. Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten

De afvalintercommunales (AIC’s) van de regio’s Brugge (IVBO) en Oostende (IVOO) gaan een samenwerking aan. Samen willen ze hun slagkracht verhogen en onderzoeken ze hoe ze een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op het vlak van afvalbeleid.
The post Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.
The post Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »