INTERVIEW. Valerie Van Peel over beslissende dag voor asbestslachtoffers: “Er is een heel gezin uitgemoord, dat is geen uitzondering in Kapelle-op-den-Bos”

Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA) koppelde haar politieke lot aan dat van de asbestslachtoffers: ze stopt na de verkiezingen met politiek. Straks wordt er voor de vierde keer gestemd over haar voorstel dat slachtoffers meer rechten geeft. Wat staat er op het spel? Wat zegt de jarenlange stilstand over de politiek? En ligt ze hier ‘s nachts ook van wakker? “Dit is het vieste dossier dat ik in tien jaar tegenkwam. Dat vinden ook veel collega’s, alleen mogen ze hun stem niet uiten.” 

Meer krantenkoppen in België

Bredense Aiko Vanparys speelt mee in toneelstuk ‘Afrodisia’ in MEC Staf Versluys: “Spannend voor eigen publiek”

Zestien jaar geleden is het alweer dat de toen achtjarige Aiko Vanparys haar eerste schuchtere stapjes op het toneel toen dat van de musical ‘Annie’ zette. Op 20 september mag de Bredense, die intussen docent woordkunst is aan de academie van Diksmuide, voor het eerst voor eigen publiek acteren. Die avond speelt het stuk ‘Afrodisia’ in het MEC Staf Versluys.

Lees meer »

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Vrienden en buren van Bert H. (57), die gewikkeld in plastic zeil in eigen auto gevonden werd: “Ik vond die foto van die parenclub op Facebook al vreemd”

Donderdagmiddag verliet Bert H. (57) zijn woning. Twee dagen later werd de vader van twee kinderen 30 kilometer verder dood teruggevonden onder een blauw plastic zeil op de achterbank van zijn eigen wagen. Hoewel een getuige de auto donderdagavond al zag staan, gaf de vijftiger vrijdag nog een teken van leven, toen er een foto van een parenclub op zijn

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »