Icoon van KSV Diksmuide Jean-Marie Vandenabeele (71) overleden: “Zaterdag houden we één minuut stilte tijdens kampioenenmatch”

Op 10 maart 2024 overleed in Diksmuide Jean-Marie Vandenabeele.

Jean-Marie was geboren in Diksmuide op 5 september 1953. Hij is de echtgenoot van Vera Doheyn en de papa van Ine en opa van Emilia. Jean-Marie was jarenlang de aanvoerder en een vaste waarde bij KSV Diksmuide. Hij kwam als 16-jarige bij de ploeg en groeide uit tot kapitein.

Er werd afscheid genomen van Jean-Marie in de aula van Uitvaartcentrum Cornelis op zaterdag 16 maart. Na de crematie kreeg de urne een plaatsje in huiselijke kring. Claude Vindevogel, bestuurder van KSV Diksmuide, is een van de weinigen bij KSV die Jean-Marie nog heeft weten voetballen. Hij haalt enkele herinneringen op: “Ik heb Jean-Marie als mens leren kennen toen hij nog voetbalde bij KSV. Mijn vader was toen voorzitter van KSV en zelf voetbalde ik ook. Jean-Marie was een fenomeen, een echt natuurtalent. Hij heeft nooit op het nieuwe veld gespeeld, want hij stopte voor het er was. Wat hij als 16-jarige presteerde zonder opleiding is wat wij tegenwoordig met onze jeugdspelers door opleiding willen bereiken. Zaterdag 23 maart spelen we om 17 uur tegen Ardooie voor de titel en daar zal de familie van Jean-Marie dan ook bij zijn. We houden dan, ter nagedachtenis en als respect voor wie hij was, één minuut stilte voor de match.”

Wie nog zijn deelneming wil betuigen, kan hiervoor terecht via www.cornelisuitvaartzorg.be.

The post Icoon van KSV Diksmuide Jean-Marie Vandenabeele (71) overleden: “Zaterdag houden we één minuut stilte tijdens kampioenenmatch” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »