De Torhout Awards worden voor de tweede keer uitgereikt

Twee jaar na de eerste editie van de Torhout Awards is de tijd aangebroken om weer een aantal lokale handelaars en ondernemers in de bloemetjes te zetten. De uitreiking van de Torhout Awards is voorzien op donderdagavond 6 juni in het Kunstgrascentrum op het bedrijventerrein De Ringaert aan de Roeselaarsweg. Er zijn vier categorieën waarvoor iemand zijn eigen zaak of die van een ander kan nomineren. Dat kan tot eind maart. Nieuw dit jaar is de bijkomende prijs Ambassadeur Lokale Economie.

De categorieën waarin de stad na het oordeel van de jury een winnaar uitroept, zijn: Bedrijf van het Jaar, Starter van het Jaar, Horecazaak van het Jaar en Handelszaak van het Jaar. De organisatie gebeurt in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie, Horeca Torhout, Torhout Handelt en Torhout Onderneemt. Elke laureaat ontvangt een aandenken, ontworpen door Luc Descheemaeker.

“We introduceren voor deze tweede editie de nieuwe titel Ambassadeur Lokale Economie”, zegt burgemeester Kristof Audenaert. “Daarvoor zoeken we een persoon die uitblinkt door zijn of haar volgehouden inzet voor de lokale economie in onze stad. Wie iemand in gedachten heeft die deze prijs verdient, kan mailen: [email protected].”

Jury velt eindoordeel

Na de inschrijvingsperiode bezoeken de juryleden de genomineerde kandidaten. Per categorie komen twee juryleden langs om te luisteren naar het ondernemersverhaal van de kanshebbers. Daarna buigt de voltallige jury zich op 6 mei over alle kandidaturen en velt een eindoordeel. De jury bestaat uit Ulricke Staelens (Degryse Kachels en Vuren), Wim Boydens (4D Trans), Stefaan Ameel (Roularta), Brecht Clyncke (Unizo West-Vlaanderen), Hermen Six (Bar Provisoir), Ruben Vandendriessche (R-dreams), Johan Handsaeme (hotel-restaurant De Beiaard), Sandra Timmerman (voorzitter Horeca Brugge en Ommeland) en iemand van Kernpunt West-Vlaanderen. (JS)

Voor alle info: www.torhout.be/torhout-awards

The post De Torhout Awards worden voor de tweede keer uitgereikt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opschudding in Middelkerke: Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober elk apart naar de kiezer

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

“Het etiket van oma lijkt haar niet te deren”: ‘ijdeltuit’ Rania van Jordanië kijkt volop uit naar de geboorte van eerste kleinkind

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »