Belgian Cats nemen het in groepsfase van Olympische Spelen op tegen topfavoriet Verenigde Staten, Japan en Duitsland

De Belgian Cats (FIBA 6) nemen het in de groepsfase van het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op tegen de Verenigde Staten (FIBA 1), Japan (FIBA 9) en Duitsland (FIBA 19). Dat is het resultaat van de loting van dinsdag in het Zwitserse Mies.

Met de VS krijgen de Cats meteen de olympische en wereldkampioenen voor de kiezen. Tegen Japan verloor België dan weer op de vorige editie drie jaar geleden in de kwartfinales, waarna de Cats zevende werden. Duitsland, debutant op de Spelen, is de laatste tegenstander in de groepsfase.

De wedstrijden worden gespeeld in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel, een voetbalstadion dat voor de gelegenheid omgebouwd wordt tot basketarena. Op het EK van 2016 werden de Rode Duivels er uitgeschakeld door Wales. De eindfase vindt plaats in de Arena van Bercy. De top twee uit elke groep en de twee beste derdes stoten door naar de kwartfinales.

Tweede opeenvolgende deelname

De Belgian Cats zijn komende zomer voor de tweede keer van de partij op de Spelen. Ze maken zich op voor hun achtste groot toernooi op rij, na vier EK’s, twee WK’s en één keer de Olympische Spelen. De Verenigde Staten mikken op een achtste olympische titel op rij, de elfde in totaal.

The post Belgian Cats nemen het in groepsfase van Olympische Spelen op tegen topfavoriet Verenigde Staten, Japan en Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare

Het Na-Tourcriterium in Roeselare werd afgetrapt met een individuele tijdrit over een ronde. Daarin bleek Yves Lampaert, de winnaar van de tijdrit van de Tour de France van 2022 in Kopenhagen, de beste. Mathieu van der Poel won vervolgens het Na-Tourcriterium.
The post Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 111.000 (!) klanten haakten dit jaar af bij Telenet: 4 Vlamingen over waarom zij vertrokken. “16 jaar klant en het enige wat ik ooit kreeg was een prijsverhoging”

De voorbije drie maanden lieten 52.100 klanten Telenet in de steek, blijkt uit nieuwe cijfers. Opgeteld bij de 59.300 ‘weglopers’ in het eerste kwartaal zijn dat er maar liefst 111.400 (!) sinds het begin van dit jaar. De hogere tarieven blijken de hoofdreden om de operator ‘adieu’ te zeggen, maar er blijken nog meer druppels te zijn die de emmer

Lees meer »

“Ik ben geklopt door een kampioen”: mirakelman Ganna legt zich neer bij nederlaag, pechvogel Tarling barst in tranen uit

Waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers. Terwijl Remco Evenepoel zich in Parijs tot olympisch kampioen tijdrijden kroonde, moest Filippo Ganna zich tevreden stellen met zilver – al was dat nog een mooie troostprijs, aangezien de Italiaan ei zo na ten val kwam. En wat dan gezegd van Joshua Tarling? Het brons voor twee seconden gemist na een

Lees meer »