Appartementencomplex Pomerol op voormalige site Be-Part: “Hoge nood aan kwalitatieve huisvesting in stadscentrum”

Projectontwikkelaar Eribo bouwt 23 appartementen langs de Westerlaan (R35), op de locatie waar vroeger het kunstplatform Be-Part gevestigd was. “De nood aan kwalitatieve huisvesting blijft hoog”, klinkt het bij Eribo.

Het nieuwbouwproject van Eribo kreeg de naam Pomerol. De projectontwikkelaar gebruikt vaak wijn- of druifnamen. Op dit moment krijgt Chardonnay vorm, dat is een nieuw complex op de kruising van de Westerlaan (R35) en de Toekomststraat, vlak bij Pomerol. Pomerol moet naast Uitvaartcentrum Lefèvre tussen de Ring en de Sint-Jozefsstraat verrijzen.

Tuin of terras

Op die site vond je vroeger Be-Part, maar het kunstplatform verhuisde naar de Schakelbox. Het voormalige gebouw is gesloopt. “Hierdoor wordt er ruimte gecreëerd voor drie stijlvolle woonresidenties, met in totaal 23 lichtrijke appartementen, elk met een eigen tuin of terras”, duidt zaakvoerder Pieter Vandewiele.

“De nood aan kwalitatieve huisvesting blijft hoog, zeker in het centrum van de stad. Vandaar ook onze keuze om dit nieuwe project te lanceren, op een vlot bereikbare locatie én voorzien van alle moderne luxe en comfort. De toekomstige bewoners kunnen een afgesloten fietsenstalling gebruiken en krijgen de kans om een eigen berging, ondergrondse garage of autostaanplaats aan te kopen.”

Nieuwe technologie

Eribo probeert bij haar projecten uit te pakken met de nieuwste technieken. “Er is vloerverwarming en vraaggestuurde ventilatie voor een gezond binnenklimaat. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval en een gevoel van ruimte.”

“De BEN-appartementen (bijna-energieneutraal, red.) zijn bovendien uitgerust met zonnepanelen en individuele warmtepompen; dat leidt tot lage energiekosten”, aldus nog Vandewiele.

Project Pomerol moet klaar zijn tegen eind 2026. De prijzen starten vanaf 220.000 euro.

www.pomerolwaregem.be.

The post Appartementencomplex Pomerol op voormalige site Be-Part: “Hoge nood aan kwalitatieve huisvesting in stadscentrum” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Waarom Kamala Harris voor het debat van komende dinsdag oefent met een Trump-imitator: “Zelfs de beledigingen moeten al vertrouwd klinken”

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »