“We doen ook dagopvang voor honden”: Rescue Pet Shop vestigt zich nu ook in Izegem

In de Krekelstraat 247, op de hoek met de Rijksweg en tegenover frituur ‘t Hoekske in Izegem is sinds kort Rescue Pet Shop geopend. “We hebben een hondenpension in Lichtervelde met bijhorende winkel en nu dus een tweede vestiging in Izegem. We richten ons vooral op rauwe voeding, want dat is veel beter voor het verteringssysteem van de dieren. Maar we hechten ook veel belang aan duurzaamheid en verkopen speeltjes die niet stuk kunnen. En van alles wat je aankoopt gaat vijf procent naar het goede doel. En dat goede doel mag je zelf bepalen”, zegt Helena Van Leuven die het gezicht is van de zaak.

Helena Van Leuven en haar vriend Kevin Boriau komen uit Wetteren, maar streken zes jaar geleden in Lichtervelde neer. “Daar konden we een bestaand hondenpension overnemen. We hebben hier ondertussen zo goed onze draai gevonden, we willen niet meer weg uit West-Vlaanderen.” In het hondenpension zijn 22 kamers, er is ook een zwembad waar het baasjes met de hond kan zwemmen en Kevin geeft ook gedragstrainingen. Ook een trimsalon bevindt zich onder het dak van Hof Daalder. “We situeren ons naast de autosnelweg, landbouwer Francky Snaet is onze directe buur. Een betere buur konden we ons niet wensen. We hebben er veel ruimte en bieden de honden de kans om in groep buiten te komen. We doen zelfs aan dagopvang. Dinsdag is de drukste dag, dan zijn er tot 12 hondjes. Als ze ‘s avonds naar huis gaan, dan hoeven ze niet meer te gaan wandelen”, lacht Helena.

“Opvallend dat steeds meer honden ook met allergieën kampen”

Op de plaats waar vroeger dancing ‘De Wim’ gevestigd was en tot voor kort een interimkantoor de uitvalsbasis had, vonden Helena en Kevin een uitstekende locatie om een tweede winkel te openen. “We kenden de eigenaars hier, ze komen ook met hun hond bij ons. En de ligging is hier uitstekend. We hoorden al de verhalen over de dancing met een draaiende dansvloer, maar dat is toch al enkele generaties geleden. We vonden dit ook ook een uitstekende stek, omdat hier in de regio niet echt hondenspeciaalzaken zijn gevestigd. Wij richten ons op de verkoop van rauw voer, dat de mensen hier diepgevroren kunnen kopen. Rauw voer is gewoon beter voor het spijsverteringsstelsel van het dier. Het biedt tal van voordelen zoals een glanzende vacht en minder haarverlies, minder en hardere ontlasting, een fitter lichaam, betere eetlust,… We bieden hier ook een mooi assortiment aan gezonde hondensnacks. En we hebben ons eigen merk aan hondenbrokken, maar doen daar bovenop het juiste advies bij. We weten alles over aangepaste voeding voor je hond. Want het valt ook op dat steeds meer honden allergieën hebben, tot voor vijf jaar was dat minder het geval.”

Van alle aankopen in de winkel gaat vijf procent naar het goede doel. “Die goede doelen vind je op onze site, de klanten mogen zelf uitkiezen aan welk goed doel ze schenken. Dat zijn voornamelijk asielen over heel het land, die mensen kunnen alle steun gebruiken. Die vijf procent doneren we op basis van het totaalbedrag, niet op basis van de winst. Zo komen we toch al tot aardige sommen.”

In 2023 ging bijna 10.000 euro naar het goede dierendoel

Zo ging in 2023 via Rescue Pet Shop Lichtervelde bijna 10.000 euro naar die goede doelen. “Hier in de zaak verkopen we ook alle toebehoren. Dat gaat van supplementen voor de voeding, over leibanden tot speeltjes. En daarbij kopen we vooral Europese merken aan en gaan we voor duurzaamheid. Onze leibanden zijn van het Duitse merk Hunter. Onze speeltjes zijn van het merk Starmark, die zijn onverwoestbaar. In die mate zelfs dat je een nieuwe krijgt, mocht er toch eentje kapot gaan. We verkopen hier ook orthopedische kussens. Maar ook heel wat leuke zaken”, wijst Helena naar de verjaardagskaarten op de toonbank. “Je kan dat vergelijken met eetbaar papier voor de mensen, die kaarten kunnen de hondjes ook opeten.”

De winkel in Izegem is op donderdag en zondag gesloten, de andere dagen open van 10 tot 18 uur. “Maar in Lichtervelde zijn we zeven op zeven open.”

The post “We doen ook dagopvang voor honden”: Rescue Pet Shop vestigt zich nu ook in Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Dit vindt Steven De Lelie zelf over acteurswitch voor zijn personage Bert in ‘Familie’: “Op zich jammer”

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). ‘Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld’, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »