Nieuwe verhoogde brug over Albertkanaal in Wijnegem geplaatst

In Wijnegem is de nieuwe verhoogde wegbrug over het Albertkanaal geplaatst. De zogenoemde Bananenbrug werd recent afgebroken om plaats te maken voor 2 nieuwe bruggen: een wegbrug voor gemotoriseerd verkeer en een afzonderlijke fiets- en wandelbrug. De nieuwe bruggen maken deel uit van het project om alle bruggen over het Albertkanaal te verhogen zodat hoger geladen schepen er onderdoor kunnen. 

Meer krantenkoppen in België

Aaron Blommaert heeft de liefde gevonden én tegelijk zijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek: “‘Familie’ moet helaas wijken”

De deur van ‘Familie’ gaat eind deze maand dicht, met stil verdriet. Maar Aaron Blommaert (22) kiest er bewust voor, om muzikaal de hoogste noten te kunnen halen. “Met carnaval verstop ik me al eens graag onder kostuums en schmink, maar in mijn muziek wil ik vanaf nu bloedeerlijk zijn en daar heb ik extra tijd voor nodig”, vertelt hij.

Lees meer »

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »

“Sommigen lijken meer gelijk dan anderen”: Letse federatie klaagt ongeoorloofd manoeuvre Van der Poel tijdens WK aan

Krijgt het WK wielrennen in Zürich nog een staartje voor Mathieu van der Poel? De Nederlander werd na een sterke koers derde, maar was na afloop ook onderwerp van discussie na een (ongeoorloofd) manoeuvre in de finale, waarbij hij op het voetpad sprong en zo bijna een toeschouwer aanreed. Niet toevallig de Letse federatie heeft nu in een open brief

Lees meer »

Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens”

Donderdagmiddag werd bij zorginstelling Ten Anker een bijzonder nieuw plekje ingehuldigd. De bewoners richtten er samen met de medewerkers en uitvaartspecialist DELA een eigen herdenkingshoek in. “Hier kent iedereen elkaar, dit is een heel belangrijke plek”, klinkt het.
The post Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens” appeared

Lees meer »

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »