“Mijn huisarts bezorgde me de verrassing van mijn leven”: Walter (77) krijgt voetballer Marco Kana op bezoek

Daags na zijn verjaardag beleefde Walter Kerkhof (77) uit de Boldriesstraat in Lauwe de ‘verrassing van zijn leven’. Zijn huisarts Steven Vandaele belde aan en had Marco Kana (21) mee. De speler van Anderlecht wordt verhuurd aan KV Kortrijk waar Steven Vandaele clubdokter is. Kana had voor Walter zijn shirt van paars-wit mee. Hij sukkelt met een liesblessure en was er zaterdagavond met KVK op Anderlecht (0-1) niet bij.

Walter Kerkhof is in hart en nieren supporter van Anderlecht. De man is zwaar ziek en voert een oneerlijke strijd tegen darmkanker. “We hebben mijn man al eens dringend moeten laten opnemen in het ziekenhuis, anders waren we hem ‘kwijt’”, zegt zijn echtgenote Rita Herman. “Nu gaat het redelijk ‘goed’ met Walter maar het is moeilijk.”

Huisarts Steven Vandaele uit Lauwe weet maar al te goed dat zijn patiënt Walter fan is van Anderlecht en tijdens de consultaties gaat het ook al eens over voetbal. “Dokter Vandaele belde me ’s morgens op en zei dat hij met het bezoek van Marco Kano zou zorgen voor een verrassing voor Walter”, zegt Rita.

Vriendelijke jongen

“Ik kon er die namiddag niet bij zijn, want ik was gaan poetsen. Wat dokter Vandaele voor mijn man deed is zeer mooi. Echt prachtig. Hij is zo’n vriendelijke dokter. Marco Kana en onze huisarts zijn hier lang geweest. Meer dan een halfuur ongeveer. Walter zegt dat die voetballer zo’n vriendelijke jongen is.” (lacht) Er gaan dat toch niet veel voetballers doen, bij een onbekende supporter thuis op bezoek gaan. Walter was er echt van aangedaan.”

Walter werd geboren in Bavikhove. Hij werkte gedurende 27 jaar als kolenhandelaar en vervolledigde zijn loopbaan als arbeider in bedrijven in Tielt en Waregem. Naast voetbal volgt hij ook het wielrennen.

Rita is de moeder van vier dochters Nathalie, Jessica, Natasha en Sigrid.

Allemaal ook supporters van Anderlecht? “Toch een paar terwijl er een paar van mijn schoonzoons supporter zijn van Club Brugge”, vertelt ze. “Als ze hier allemaal samen op bezoek zijn, dan zijn ze dikwijls bezig, hoor.”

The post “Mijn huisarts bezorgde me de verrassing van mijn leven”: Walter (77) krijgt voetballer Marco Kana op bezoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Eddie Murphy werkt nu al aan ‘Beverly Hills Cop 5′

Hoofdrolspeler Eddie Murphy en producent Jerry Bruckheimer werken al aan een vijfde deel in de succesvolle Beverly Hills Cop-serie. Dat melden zij beiden in gesprek met ‘Variety’. Het vierde deel in de reeks, ‘Axe F’, is vanaf 3 juli op Netflix te zien.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge pakt uit met primeur voor Benelux: innovatieve techniek voor behandeling van prostaatvergroting

In het AZ Sint-Lucas Brugge heeft uroloog Pieter Uvin als eerste arts in de Benelux de innovatieve MiLEP-techniek toegepast voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Dokter Uvin maakt deel uit van de artsenassociatie Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen die in beide Brugse ziekenhuizen actief is (AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas). Deze nieuwe laserbehandeling bouwt voort op bestaande methodes, maar maakt gebruik

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Europees verbod op diesel- en benzinewagens is “ideologische waanzin” volgens Italiaanse premier Meloni

In een toespraak voor het Italiaanse parlement heeft premier Giorgia Meloni uitgehaald naar de Europese wet die vanaf 2035 de verkoop van nieuwe diesel- en benzinewagens verbiedt. Ze noemde het “ideologische waanzin” en zei dat de Italiaanse regering werk zal maken van een “correctie”. De wet werd vorig jaar na veel getouwtrek goedgekeurd door de lidstaten van de Europese Unie

Lees meer »