Kortrijkse Stadsfestival FTI scoort met duizenden bezoekers

Het Stadsfestival FTI, het Flanders Technology & Innovationfestival lokte duizenden bezoekers. FuturED had in de namiddag meer dan 3.500 bezoekers geteld, Unwrap in de Budafabriek meer dan 1.800 in de vroege namiddag.

Dat het FTI-festival zou scoren, stond in de sterren geschreven. Op de vele locaties was het bij momenten aanschuiven. De jongelui Clement, Iben en Matteo van Scouts Zwevegem kwamen met hun leiders een kijkje nemen in Unwrap Arena in Budafabriek dat in de vroege namiddag al ruim 1.800 bezoekers telde. “We kunnen het hier van dichtbij zien en veel games bekijken en uitproberen”, vertelt Iben, die met zijn vriendjes Clement en Matteo het game ‘Baldur’s Gate 3’ speelde, een adembenemend spel dat je meeneemt in een verhaal van goden, monsters en het vernietigen van de wereld. “Ik hou van games met vechten, soldaten en edelen tegen monsters, dat is spannend. Maar in het echt vecht ik nooit hoor, echt niet.”

Onbegrensde mogelijkheden

FuturED in BK6, voluit Broelkaai 6, kreeg 3.500 bezoekers over de vloer. FuurED toont de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs. Zo kan je met een app het menselijk lichaam nog beter bestuderen, dit met VR, Virtual Reality. De Universiteit Kulak en Hogeschool Vives werken al op die manier. “Het is ongelooflijk dat zoveel mensen hierin geïnteresseerd zijn. Wij werken er al een tijdje mee en hier kunnen de bezoekers het van dichtbij zien en zelf uitproberen”, zeggen studenten Aaron en Julie. Ook Piet Desmet, campusrector van Kulak, nam de tijd de tentoonstelling te bezoeken. “Een fenomenale opkomst. Zo zien bezoekers ook eens waar onze docenten en studenten mee bezig zijn.”

Geen incidenten

Valérie Hullebuck, manager FTI by Hangar K gaf mee dat alles vlot verliep en verloopt en dat er geen incidenten zijn gebeurd. “We hebben al een respectabel aantal bezoekers gehad en mogen niet vergeten dat we woensdag de Kortrijkse scholen op bezoek krijgen.”

Het succes zaterdag was weggelegd voor de Club of the Future op Landmarck met optredens van Jeroen Delodder, Amber Broos en Yves Deruyter. “We klokten af op meer dan 5.000 toeschouwers. We hopen op 15.000 toeschouwers in totaal met nog twee dagen drie optredens per avond met onder meer Goose op de slotavond.”

Dat het zeer oké was vult Jan Pauly van Barco aan. “Het moest een onvergetelijke clubervaring en muziektempel worden. Visuals omringden je overal waar je kijkt: op gevels, plafonds, balken, zijwanden. Zo creëren we een visueel spektakel in 3D met onze videoapparatuur en projectietechnologieën. Het voegt een extra dimensie toe aan de muziek. We mochten ook klanten uit de hele wereld ontvangen die dit wilden zien.”

The post Kortrijkse Stadsfestival FTI scoort met duizenden bezoekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »