Haalde Walt Disney echt de mosterd bij de Efteling? En hoe racistisch was de man echt? Nieuw boek ontrafelt geheimen van Disney

De Walt Disney Company (WDC) brengt al honderd jaar sprookjes tot leven, maar het succes van het bedrijf werd ook doorheen de jaren overschaduwd door bizarre geruchten en schandalen rond bezieler Walt Disney, die in 1966 overleed. De zelfverklaarde Disney-freak annex filmjournalist Robin Broos schreef er met ‘Do You Speak Disney?’ een boek over. En hij zocht uit of al die verhalen wel of niet kloppen. ‘Primo’ selecteert er enkele voor jou. 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen organiseren pensioenfeest voor schoolhond Flack, mét taart: “Hij bracht een ongeziene rust”

Het einde van een tijdperk in de havenschool VTI Zeebrugge. Na vijf jaar zal schoolhond Flack niet meer te zien zijn op de speelplaats of in de schoolgangen. Directeur Joke Knockaert introduceerde het dier om rust en kalmte te brengen. Gaandeweg werd Flack véél meer dan een schoolhond. “Voor een toets of examen kwamen leerlingen vaak Flack nog even strelen.”

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Twintiger veroordeeld voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje: “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kwam hem vandaag op een straf te staan.
The post Twintiger veroordeeld voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje: “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Portland-zanger Jente Pironet tovert ‘Don’t stop believin” om tot Warmste Week-themalied: “Blijf altijd geloven”

Jente Pironet, de zanger van Portland, heeft speciaal voor De Warmste Week een intieme cover gemaakt van ‘Don’t stop believin” van Journey. In tijden van eenzaamheid is het belangrijk om te blijven geloven in jezelf, zet Pironet met zijn cover het jaarthema van de solidariteitsactie kracht bij. "Want eenzaamheid zit in elke hoek", vertelt hij bij MNM.

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens staatssecretaris De Moor “niet houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

“Ze waren vooral ongerust om elkaar”: hoe gaat het nu met Robin Ramaekers en cameraman na brutale aanval?

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed en hebben het ziekenhuis verlaten. Collega Rudi Vranckx deelde

Lees meer »

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Ardooie de voorbije zes jaar: Overlijden Karlos Callens laat grote indruk na

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Ardooie, zetelen er vandaag nog 15 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

“Een dodelijke orkaan komt Trump niet slecht uit”, onze Amerikacorrespondent over snelheid waarmee Donald Trump naar Georgia reisde

Donald Trump stond zo snel hij kon in Georgia, één van de zes getroffen staten die de kracht van orkaan Helene over zich heen kregen — meer dan 130 mensen stierven, 600 zijn nog vermist en duizenden blijven dakloos achter. En nee, dat is géén toeval, stelt onze Amerika-correspondent Romina Van Camp die Trump als zijn schaduw volgt. “Je kan

Lees meer »

Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad

Op vraag van school De Levensboom is er in de Moorselestraat een aantal parkeerplaatsen geschrapt om er een zebrapad te kunnen aanleggen. Dat er hierover geen overleg is geweest met de omwonenden kan volgens Hendrik Vanhaverbeke (N-VA) niet. Hij kaartte het aan tijdens de gemeenteraad.
The post Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad appeared first

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers deelt foto met cameraman Stijn: “Nog steeds gaan berichten rond waarin wordt beweerd dat we spionnen zijn”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende menigte. “Ook nu nog gaan berichten rond waarin wordt

Lees meer »

KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder nieuwe padelvelden ligt waterbuffer van 680.000 liter”

Op het sportpark in Rumbeke werd vrijdagavond het project ‘Sporten op Water’ officieel geopend. Voetbalclub KSV Rumbeke en vzw Rista sloegen de handen in elkaar om op de site een nieuw kunstgrasveld voor de voetbalclub en een padelhal voor tennis-en padelclub Rumbeke te realiseren.
The post KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder

Lees meer »