Haalde Walt Disney de mosterd bij de Efteling? En hoe racistisch was de man echt? Nieuw boek ontrafelt geheimen van Disney

De Walt Disney Company (WDC) brengt al honderd jaar sprookjes tot leven, maar het succes van het bedrijf werd ook doorheen de jaren overschaduwd door bizarre geruchten en schandalen rond bezieler Walt Disney, die in 1966 overleed. De zelfverklaarde Disney-freak annex filmjournalist Robin Broos schreef er met ‘Do You Speak Disney?’ een boek over. En hij zocht uit of al die verhalen wel of niet kloppen. ‘Primo’ selecteert er enkele voor jou. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

“Zelf atomen en moleculen bouwen zonder risico’s”: leerlingen PITO Stabroek leren fysica en chemie met herwerkte Minecraft-game

De leerlingen van de technische school PITO in Stabroek gebruiken voortaan Minelabs, een herwerkte versie van het populaire computerspel Minecraft, om al spelend fysica en chemie te leren. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben de educatieve versie ontwikkeld. "Het is beter dan een klassieke les, want op deze manier onthou ik beter", zegt leerlinge Katja.

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Verboden bivakmutsen duiken overal op in ons voetbal: waarom dragen ultra’s ze? En waarom staat de politie oogluikend toe?

De voetbalwet laat gemaskerde fans niet toe, toch zijn ze schering en inslag in de stadions. Kijk naar de ontspoorde Antwerpse derby vorig weekend, maar ook op de tribunes van Anderlecht, Genk, Standard of Club duiken ultra’s met bivakmuts op. En niemand grijpt in. Waarom gedoogt de politie het en andere hamvragen rond de bivakmuts: “Ze willen de sterkste, grootste

Lees meer »

Slagerij en kaaswinkel Ranson viert 100ste verjaardag: “Met respect voor de stichters”

Slagerij Ranson, waar later ook een kaaswinkel bijkwam, viert haar honderdste verjaardag. Dat laten de huidige uitbaters van de zaak die in oktober 1924 werd opgericht, Valerie Derdaele (41) en Kristof Ranson (47), niet onopgemerkt voorbijgaan. “In het weekend van 4 en 5 oktober krijgen alle klanten proevertjes en een drankje van wijnbar Bota hier vlakbij.”
The post Slagerij

Lees meer »