“Filmpje dat op Sporza rondging na zege van Girmay kwam van mij”: Aloïs Gevaert werkt bij WorldTourteam Intermarché-Wanty

Aloïs Gevaert (27) maakt als mecanicien al enkele jaren mee het mooie weer bij WorldTourteam Intermarché-Wanty. De eerste koers waarin de 27-jarige Gistelnaar in de eerste volgwagen met Aike Visbeek en Hilaire Van der Schueren plaatsnam, was Gent-Wevelgem in 2022, toen de Eritreeër Biniam Girmay won. “Dat was een sprookje dat waarheid werd”, aldus Gevaert.

Aloïs Gevaert is zelf ook nog actief als wielrenner. “Bij de nevenbonden, nadat ik enkele jaren bij de beloften en elite zonder contract heb gekoerst”, glimlacht de 27-jarige Gistelnaar. “Het is wel geen evidente combinatie met mijn job als mecanicien bij een profploeg, want ik ben heel vaak van huis weg. Daardoor is het moeilijk om consistent te trainen, maar ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Elke koersliefhebber droomt ervan om deel uit te maken van een WorldTourteam.”

Er toevallig in gerold

Dat WorldTourteam is Intermarché-Wanty. “Ik ben stomweg bij die ploeg terechtgekomen”, vertelt Gevaert. “Lorenzo Blomme, een goede vriend van mij die indertijd ook bij de ploeg aan de slag was (en intussen voor Visma-Lease a Bike werkt, red.), was bij mij thuis op bezoek toen ze hem opbelden om voor een paar koersen in te vallen. Hij kon die dagen toevallig niet en zei dat er iemand naast hem zat die het probleem misschien kon oplossen. Hij had het over mij en zo was ik plots aan het werk in onder meer de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven en de Grote Prijs Marcel Kint in Zwevegem. Zo is de bal aan het rollen gegaan en intussen ben ik al aan mijn derde volledige jaar bezig bij Intermarché-Wanty, de ploeg van Biniam Girmay.”

150 dagen per jaar weg

Gevaert werkt er niet voltijds, maar vier vijfden. “Dat houdt in dat ik 150 dagen per jaar van huis ben. Daarnaast heb ik thuis nog mijn eigen winkel. Ik ben fietshersteller in bijberoep.” De Gistelnaar, die vorig jaar in de zomer samen met Kris Osaer het Belgisch record toogzitten (53 uur lang) verbrak, beschrijft hoe een werkdag er voor hem uitziet. “Ik sta heel vroeg op. Sowieso nog voor de zon opkomt. Vervolgens doe ik met mijn collega-mecaniciens de vrachtwagen open, zetten we alle fietsen buiten voor een laatste controle en blazen we alle banden op basis van een bestand waarin de bandendruk voor elke individuele renner staat genoteerd. Daarna plaatsen we alle fietsen op de auto’s en vertrekken we naar de koers. Tijdens de wedstrijd zit ik in de auto en probeer ik de ploegleiders zoveel mogelijk bij te staan. Als er iets gebeurt, probeer ik zo snel mogelijk de juiste keuze te maken. Dat is het moeilijkste aan mijn job en levert niet altijd het gewenste resultaat op. ’s Avonds poetsen we met twee mecaniciens de fietsen en stellen we alles af. We mogen daarbij niets over het hoofd zien.”

“Als je als wielerliefhebber de Ronde van Vlaanderen vanop de eerste rij kan meemaken, heeft dat iets magisch”

Gevaert vindt vooral de afwisseling een leuk onderdeel van zijn job. “Ik steek dat niet onder stoelen of banken: als je als wielerliefhebber de Ronde van Vlaanderen vanop de eerste rij kan meemaken, heeft dat iets magisch”, benadrukt hij. “Vier jaar geleden zat ik op tv naar die koers te kijken en nu zit ik er zelf tussenin. Dit jaar was ik al in Australië, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Wie anders kan dat zeggen? Daartegenover staan de lange periodes van huis. Ik ben iemand die graag thuis is en met vrienden afspreekt. De voorbije maanden was ik amper thuis en dan snak je er wel eens naar om bij je vrienden en familie te zijn. Maar ik zit niet te wenen. Ik heb hier zelf voor gekozen.”

Sprookje werd realiteit

Zondag vindt Gent-Wevelgem plaats. Gevaert houdt mooie herinneringen over aan de editie van twee jaar geleden. “Die dag zat ik voor de eerste keer als mecanicien in de eerste volgwagen van de ploeg en wie won er die dag? Biniam Girmay. Wij reden net achter hem. Het filmpje dat op Sporza rondging, kwam van mij. Aike Visbeek begon te roepen en te wenen, net als Hilaire Van der Schueren. Die zege betekende zoveel voor de ploeg en ik was erbij. Het was een sprookje dat waarheid werd.”

The post “Filmpje dat op Sporza rondging na zege van Girmay kwam van mij”: Aloïs Gevaert werkt bij WorldTourteam Intermarché-Wanty is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »