39-jarige man uit Wervik krijgt zes maanden cel met uitstel voor slaan parkeerwachter

Een 39-jarige man uit Wervik sloeg een parkeerwachter en krijgt zes maanden cel met uitstel. Opmerkelijk is dat de man zelf niet met de auto rijdt maar de parkeerwachter volgens zijn advocaat aansprak namens de samenleving.

Het vreemde incident deed zich voor op 20 oktober 2021. De beklaagde was al goed bekend bij het gerecht, onder meer voor agressie, en ging in discussie met een parkeerwachter. “De parkeerwachters gaan soms op het randje van arrogant te werk en mijn cliënt wou hen namens de samenleving aanmanen om wat menselijker te zijn”, zei de advocaat van de man. “Het was een stommiteit van hem. De naïviteit van mijn cliënt kwam hem eerder al duur te staan.”

Spijt

De discussie ontaardde in geweld, al waren dader en slachtoffer het niet eens hoe dat precies gebeurde. Volgens het parket liep de parkeerwachter weg en kreeg ze toen een slag tegen het achterhoofd. Volgens de beklaagde was het net andersom. “Zij achtervolgden mijn cliënt en scholden hem uit, ze provoceerden hem. Toen heeft hij die slag gegeven.”

De man zelf sprak zijn spijt uit op het proces. Naast de celstraf met uitstel, moet hij wel 800 euro boete betalen.

The post 39-jarige man uit Wervik krijgt zes maanden cel met uitstel voor slaan parkeerwachter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht

In Diksmuide vond op zondag 29 september op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell Diksmuide de keizerschieting plaats van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Karolien Damman stelt nieuw schepencollege voor

Dinsdagavond maakte Burgemeester Karolien Damman (CD&V) haar nieuwe schepencollege bekend. “Er is witte rook door de schoorsteen gekomen”, aldus een trotse burgermoeder, die straks haar tweede ambtstermijn ingaat. Habemus papam, zou men in Rome zeggen, terwijl hier in Kortemark de Latijnse spreuk Habemus Dammam misschien meer van toepassing is.
The post Burgemeester Karolien Damman stelt nieuw schepencollege voor appeared

Lees meer »

Zo stemde Lichtervelde: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Lichtervelde trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Lichtervelde.
The post Zo stemde Lichtervelde: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang probeert Alternatief24 te verleiden: “Wij laten de burgemeestersjerp en 3 schepenzetels graag aan hen”

Gregory Roelandt, lijsttrekker van Vlaams Belang in Bredene, beseft dat zijn avances allicht niet beantwoord zullen worden maar toch wilde hij deze week Alternatief24 verleiden tot een huwelijk met een mooie bruidsschat: “Wij zijn tevreden met 2 schepenzetels, de andere 3 en de burgemeesterssjerp zouden dan voor A24 zijn. De Bredenaar heeft tenslotte voor verandering gekozen. Onze twee partijen kunnen

Lees meer »

Nieuwe atletiekpiste ingelopen

Atletiekvereniging Jabbeke liep vorige week woensdag de gloednieuwe atletiekpiste in. De oude sintelpiste werd vervangen door een veel comfortabelere tartanpiste.
The post Nieuwe atletiekpiste ingelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen bijt van zich af in proces rond verduistering van Europees geld: “Niet het gevoel dat ik maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Roltrap Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen lange tijd buiten gebruik door scheur in aandrijfas: “Te gevaarlijk om nog te gebruiken”

Een van de 4 roltrappen van de Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen is uit voorzorg stilgelegd. Bij controles is een scheur in de aandrijfas van de roltrap vastgesteld. Tot de herstelling begin volgend jaar zal de roltrap in de voetgangerstunnel niet draaien, want dat is te gevaarlijk. Gebruikers kunnen hem wel gebruiken als gewone trap.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Vorig jaar had Linda veel stress, nu is ze er klaar voor”: Regi blikt vooruit op Sportpaleisconcerten én toekomst van Milk Inc.

Zijn ultieme droom komt in zeven Sportpaleizen. En aan de zijde van Linda Mertens (46). Weer full force na de geheimzinnige herrijzenis vorig jaar. “Het is prachtig om te zien hoe voorbereid ze vandaag is, we gaan er één groot feest van maken”, blikt Regi Penxten (48) vooruit naar wat in de volksmond dé grote comeback van Milk Inc. wordt

Lees meer »

Europese Commissie wil nieuwe wetten voor uitzetten migranten

De Europese Commissie gaat nieuwe wetgeving voorstellen rond de uitwijzingen van migranten in illegaal verblijf. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd in een brief aan de 27 lidstaten. In de brief wijst von der Leyen er nog op dat het beleid van de EU-lidstaten nog te veel van elkaar verschilt, en kunnen migranten daar gebruik van maken.

Lees meer »

Netanyahu en Macron clashen: “Israël is helemaal niet opgericht door de VN”

In de Zuid-Libanese plaats Qana is een gezondheidscentrum geraakt bij Israëlische luchtaanvallen. Het dodental wordt geschat op tien mensen, maar dat aantal kan nog oplopen. Ongeveer vijftien mensen zouden gewond zijn geraakt. Intussen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron nadat die gezegd had dat Israël “opgericht is door de Verenigde Naties”. Volg alle

Lees meer »