Vishandelaar (65) tekent verzet aan en krijgt minder zware celstraf voor zwartwerk

Een 65-jarige vishandelaar uit Nieuwpoort is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor zwartwerk. Bijna een jaar geleden werd de zestiger voor de Brugse rechtbank bij verstek nog veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf.

Op 6 april 2021 bleken bij een controle drie werknemers van Danny H. niet correct ingeschreven te zijn bij de sociale zekerheid. Enkele werknemers werden deels cash uitbetaald. De vishandelaar regulariseerde de situatie, maar viel op 28 februari vorig jaar opnieuw door de mand. Uit documenten bleek dat Danny H. sjoemelde met de werkuren. Gegevens van de prikklok wezen uit dat er voor tien werknemers consequent te weinig werkuren werden aangegeven.

Verzet

Danny H. kwam in april vorig jaar niet opdagen voor zijn proces en werd veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf. De rechtbank hield daarbij rekening met het uitgebreide strafregister van de zestiger, die al 28 veroordelingen opliep. Naast verkeersinbreuken werd Danny H. ook al veroordeeld voor verkrachting, aanranding, slagen, diefstal, weerspannigheid en openbare zedenschennis.

De vishandelaar ging niet akkoord met zijn straf en besliste daarom om verzet aan te tekenen. Vrijdagochtend werd de zestiger uiteindelijk veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf.

The post Vishandelaar (65) tekent verzet aan en krijgt minder zware celstraf voor zwartwerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

KLJ gaat met nieuw bestuur van start

De startdag van KLJ Pittem-Egem was voor de leden en het bestuur een speciale avond, want de vereniging startte het werkjaar met een volledig nieuw bestuur. De zes afscheidnemende bestuursleden hebben vorig jaar het nieuwe bestuur wegwijs gemaakt, zodat die niet onbeslagen het jaar moest starten. Het nieuwe bestuur bedankte de oude bestuursleden, want onder
The post KLJ gaat

Lees meer »

“Simone is heel lief, ik behoud volste vertrouwen in hem”: partners blijven pal achter verdachten in Frans verkrachtingsproces staan

In het Franse verkrachtingsproces zijn de partners van zeven medeverdachten aan het woord gekomen. Opvallend: stuk voor stuk blijven ze achter hun man staan. De lieftallige echtgenoot die zij kennen, kan in hun hoofd niet gerijmd worden met de griezel die een bewusteloze vrouw misbruikt. “Simone is heel lief, ik blijf het volste vertrouwen in hem behouden”, getuigde een 28-jarige

Lees meer »

BK Hoge Bi lokt 14 deelnemers naar Sportpark De Schorre: “Op mijn hoge bi heb ik altijd het gevoel dat ik op reis ben”

De Wielerpiste Schorredroom in Sportpark De Schorre in Oostende liet zaterdag het animo van de belle époque opleven tijdens het Belgisch kampioenschap Hoge Bi. Toeschouwers konden veertien renners op retro fietsen aan het werk zien, waaronder ook organisator en hoge bi enthousiast, Rik Vernack (54).
The post BK Hoge Bi lokt 14 deelnemers naar Sportpark De Schorre: “Op mijn

Lees meer »

KLJ ZiVoHo organiseert zondag startdag

Op zondag 29 september begint KLJ ZiVoHo uit Voormezele het nieuwe werkjaar met hun startdag. Iedereen geboren in 2009 of vroeger is welkom.
The post KLJ ZiVoHo organiseert zondag startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Géén winnaar na intense Madrileense derby: partij lag even stil, nadat provocerende Courtois aanstekers (en mysterieuze zak) naar zich gegooid kreeg

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker.

Lees meer »

Bevoegdheden Vlaamse regering vanavond bekend. Rousseau: “Heel sterke mensen afleveren”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt daarover pas vanavond gecommuniceerd. Volg alles op de

Lees meer »