Vijf harde werkers verzorgen realisatie van Veurne Awards

Het stadsbestuur blikt tevreden terug op de eerste editie van de Veurne Awards. Een handjevol medewerkers van de stad overtuigde de werkgroep dat ze dit event zelf konden aanpakken. Daarin zijn Adriaan Vanelslander, Amy Van de Velde, Célèste Valcke, Axelle Mollet en Tom Van Rompaey met brio geslaagd.

Het idee zat al langer in de pijplijn, en het concept in de geesten van Adriaan, Amy en Tom. “Wat wij drie absoluut gemeen hebben: Veurne moet groot denken en groots uitpakken. We hebben in ons kleine stadje een aanbod dat groter is dan dat van de omliggende gemeentes tezamen. Wij zijn Uitstekend Veurne en we moeten daarop verdikke trots zijn!”

De vijf hebben hun afzonderlijke talenten gebruikt en gebundeld én wilden vooral bewijzen waartoe ze in staat zijn. Een huzarenstukje, want ze moesten deze uitdaging combineren met hun ‘gewone’ dagelijkse werk.

Kort op de bal

Amy zorgde voor het overzicht en de algemene planning. “Tijdens de maandelijkse overlegmomenten met de werkgroep Veurne Toe Koer, Veurne@Work, Horeca Veurne, Unizo, Voka West-Vlaanderen en de Landbouwraad bracht ik alle elementen, voorstellen, tips samen en gaf die door aan de rest van het team. We speelden kort op de bal om de maandelijkse doelstellingen te halen, zoals het maken van de website, uitnodigingen, inrichting van de zaal, het verloop van de avond … Iedere maand informeerde ik de werkgroep over de vooruitgang en naarmate het event naderde, nam ik de praktische afhandeling voor mijn rekening: de tafelschikking en -decoratie, de afspraken met traiteur Vincent Deceuninck, de contacten met de partners …”

Adriaan nam het volledige grafische verhaal op zich. “Ik zag dit als een mooie kans om te tonen waartoe ik in staat ben.” Van de start tot het einde hield hij het spreekwoordelijke potlood in handen. Hij gaf met het ontwerp van het logo van de Awards een leuke knipoog naar de verbinding met de stad. “Ik stond ook in voor het ontwerp van de website, de papieren uitnodigingen, de menukaarten, de tafelnummers, de spandoeken met de sponsors, de vlaggen …” somt Adriaan op.

Hij was ook een steun en toeverlaat voor Amy bij enkele praktische zaken. En tijdens de laatste dagen stak hij ook de handen uit de mouwen bij het mee opbouwen van de zaal. Want in de concrete uitwerking moest alles tot in de kleinste details kloppen.

Tom zorgde voor de communicatie en maakte dat de informatie tijdig en volledig werd uitgestuurd. “Dat houdt in: alle communicatie naar mogelijke kandidaten, naar de partners, de journalisten, de inwoners en de logistieke partners zoals Klank&Licht, presentator Vincenzo Dejonghe. Ik was ook vaak aanwezig bij de overlegmomenten met de werkgroep en waakte er samen met Amy over dat de neutraliteit van de Awards werd verzekerd.”

Roaring Twenties

Het waren ook Amy en Tom die het thema van The Great Gatsby en the roaring twenties hebben voorgesteld. “We zitten namelijk volop in onze eigen roaring twenties”, zeggen ze lachend.

Door zijn jarenlange ervaring in de media nam Tom het verloop van de avond voor zijn rekening, schreef het scenario uit en maakte de introvideo waarin de kandidaten werden voorgesteld.

(MVO)

The post Vijf harde werkers verzorgen realisatie van Veurne Awards is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »