Uit Torhout afkomstige Lukas (29) in Thailand overleden: “Een wereldburger met een groot hart”

In de stad Chiang Mai in Thailand, het land waar hij woonde, is de uit Torhout afkomstige Lukas De Graeve onverwacht overleden aan de complicaties van een agressieve kanker. Hij werd maar 29 jaar. Hij zal herinnerd worden als een wereldburger met een groot hart.

Lukas werd op 14 juli 1994 in Gent geboren als zoon van twee Torhoutenaren: Kristof De Graeve, die 20 jaar geleden in Uganda om het leven is gekomen, en Leen Decadt, die momenteel voor Unicef in Azië werkt. Lukas woonde bij zijn moeder in de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij heeft een oudere zus Maud en een jongere zus Alice.

Geliefd door familie en vrienden

Als gevolg van de internationale loopbaan van zijn ouders groeide Lukas op in verschillende landen in Afrika en Azië. “Zo werd hij een echte wereldburger”, zegt mama Leen, die kapot is van verdriet. “Hij had een groot hart voor mensen met mindere kansen. Hij studeerde in Thailand internationale politiek en had een brede interesse voor de wereld in al zijn facetten.”

Lukas was een zachtaardige jongeman, geliefd door zijn familie in België en zijn vele vrienden over de hele wereld. Hij had zin voor humor en drang naar avontuur. Hij vertoonde een warme liefde voor zijn mama Leen, zijn oma Hilda Evrard (die in Torhout woont) en zijn oudste zus Maud, waarmee hij een unieke en sterke band had. Zelfs 20 jaar na de dood van zijn papa bleef het gemis knagen.

Sterk gevoel voor rechtvaardigheid

“Lukas had een sterk gevoel voor rechtvaardigheid”, vervolgt Leen. “Hij kwam onder meer op voor dierenrechten en het behoud van de natuur. Hij droomde ervan om zijn leven verder op te bouwen in Azië in de nabijheid van zijn naaste familie en vrienden. Een agressieve kanker heeft daar anders over beslist. Niemand had dit zien aankomen.”

Voor de Torhoutse oma Hilda Evrard (88), de weduwe van Chris De Graeve, is het verlies van haar kleinzoon de zoveelste zware klap. Haar drie volwassen kinderen zijn eerder al veel te jong gestorven: in 1991 Tine (29), in 2004 Kristof (38) en in 2010 Bart (49).

De uitvaart van Lukas De Graeve heeft plaats op zaterdag 23 maart om 11 uur in de Sint-Pieterskerk in Torhout. (begr. Decombele).

The post Uit Torhout afkomstige Lukas (29) in Thailand overleden: “Een wereldburger met een groot hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar dodelijke val Muriel Furrer (18) op WK wielrennen: lag Zwitserse al uur in bos voor ze gevonden werd?

Tragisch nieuws vanop het WK wielrennen in Zürich. De 18-jarige Muriel Furrer is overleden. De jonge vrouw viel gisteren tijdens de wegrit voor junioren vrouwen en liep een hoofdblessure op. Dat meldt de Internationale Wielerunie (UCI). Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden rond de valpartij. Zo zou het meisje een uur lang onopgemerkt aan de rand van een bos

Lees meer »

“De paus moet kritische vragen krijgen”

Langs de straten van Leuven, waardoor de paus zal lopen of rijden tijdens zijn bezoek, hangen affiches. Die werden woensdagavond aan de buurt­bewoners uitgedeeld. Ze moeten duidelijk maken dat Leuven een “bonte en open” stad is, zegt organisatrice Ingrid Pelssers, voorzitter van Unique Regenbooghuis Vlaams-Brabant.

Lees meer »

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »

“Ze wilde met haar nieuwe liefde gaan samenwonen. Die toekomst is hen afgenomen”: naasten van Sabine (42) reageren na brutale moord

Op de dartsclub, op het werk, telefonisch of aan haar voordeur: Sabine Hoeben (42) werd zwaar gestalkt door haar ex-partner Kurt B. (41). Dinsdag trof haar 13-jarige dochter het zwaar bebloede lichaam van haar mama aan in de zetel. Vrienden vermoeden dat bij Kurt B. de stoppen zijn doorgeslagen. Uit jaloezie, omdat Sabine een nieuwe vriend had. “Haar dochter krijste

Lees meer »

Marnixring Oostende steunt project Talen(t) aan Zee van De Katrol

Serviceclub Marnixring Oostende Kustland, steunde dit jaar weer een aantal goede doelen. Dat kon met de opbrengst van het lustrum-optreden van Frank Vander Linden in De Grote Post op 21 oktober vorig jaar. Een van de goede doelen was de aankoop van educatief taalstimulerend materiaal in het kader van Talen(t) aan Zee, een project van
The post Marnixring Oostende

Lees meer »

Charles Michel stelt hervorming Verenigde Naties voor: “Derde Wereldoorlog is mogelijk, we moeten weer bij zinnen komen”

De wereld is “door elkaar geschud door een explosieve cocktail van schokken die zich opstapelen en versnellen” en “een Derde Wereldoorlog is mogelijk”. Daarvoor heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel donderdag gewaarschuwd voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij roept de landen op om weer bij zinnen te komen.

Lees meer »

Markant Rekkem trapt jubileumjaar af

Markant Rekkem viert dit werkjaar het 50-jarig bestaan. Het gouden jubileumjaar werd op maandag 16 september met heel veel ‘Goesting’ – het thema van dit jaar – ingezet met een geslaagde avond. Na een ontspannende receptie genoten de dames van een lekker etentje met bijhorende drankjes. ‘De Zingende Ober’ had geen moeite om er de
The post Markant Rekkem

Lees meer »

Eerst zon en later wolken vandaag, maar het blijft droog. Maandag en dinsdag onstuimig herfstweer met regen en wind

Gisteren was het een beetje van alles: dan weer mooi en zonnig, dan weer buien en wind. Vandaag/zondag wordt het rustiger: het blijft de hele dag droog, met opklaringen en (vooral) wolkenvelden. En wat brengt de komende week? Opnieuw een beetje van alles, zo blijkt. Maandag wordt ons weer beïnvloed door een depressie, en die brengt veel regen en wind.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Zonnebeke: Mooie realisaties overschaduwd door het vele moddergooien

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Zonnebeke: Mooie realisaties overschaduwd

Lees meer »

Morgen start assisenzaak tegen glazenwasser die liefdesrivaal doodde: “Weduwe gaat heel moeilijk proces tegemoet”

Dinsdag start in Gent het assisenproces tegen de 40-jarige Stijn M. In de zomer van 2022 schoot hij in Eksaarde zijn liefdesrivaal Frank D. dood en verschanste zich daarna in het huis van zijn slachtoffer. “Hij blijft erbij dat de schoten accidenteel waren. Maar mijn cliënte gelooft daar niets van”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de weduwe en de

Lees meer »