Schade aan graven op begraafplaats in Bovekerke: “Wie schept hier nu plezier in?”

Op de begraafplaats rond de kerk van Bovekerke bij Koekelare is zaterdag schade vastgesteld. Een tiental beeldjes, ornamenten, bloemen en gedenkplaatjes sneuvelden. Ook enkele kruisen zijn vernield. Volgens bewoners gaat het om vandalisme. 

Meer krantenkoppen in België

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met alles in orde”

Op de laatste gemeenteraad in Kuurne kwam gemeenteraadslid Tom Leece (Nieuw Kuurne) met een serieuze aanval. Hij beweert de onkostennota’s van de burgemeester en het schepencollege te hebben ingekeken en een aantal ‘hallucinante’ vaststellingen te hebben gedaan. De burgemeester zelf reageert dat er niets van aan is.
The post Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Tuinhuis zwaar beschadigd na hevige brand in Beveren-Leie

In de Reinareweg in Beveren-Leie woedde maandagmiddag een hevige brand bij een tuinhuisje. De vlammen laaiden hoog op. Niemand raakte gewond, maar het tuinhuis is zwaar beschadigd.
The post Tuinhuis zwaar beschadigd na hevige brand in Beveren-Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO: weg van Kiev naar lidmaatschap is onomkeerbaar – “F-16’s komende van Nederland en Denemarken onderweg naar Oekraïne”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is de transfer van F-16’s alvast gestart. “Deze straaljagers zullen deze zomer

Lees meer »

Meer dan 4.000 stuwdammen in VS dreigen te bezwijken

De Verenigde Staten beschikken over zo’n 90.000 stuwdammen, waarvan meer dan 4.000 in een zorgwekkend slechte staat verkeren. De problematiek kwam vorige week weer ter sprake toen een dam in Minnesota bezweek na enkele dagen hevige regenval, waardoor een nabijgelegen huis werd verwoest.

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in sturen, met dank aan hun fysicaleraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Lothar uit ‘Blind getrouwd’ wordt papa

Lothar Callaerts, die te zien was in het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’, wordt papa. Samen met zijn vriendin Sarah kondigen ze het heugelijke nieuws aan op hun Instagram. “Mum & dad are getting us a human!”, klinkt het bij een foto met hun hondjes.

Lees meer »