Rekkem krijgt weer geldautomaat

Toen in 2018 het laatste bankkantoor in Rekkem zijn deuren sloot waren de bewoners ook hun geldautomaat kwijt. Voortaan moesten ze naar Menen of Lauwe om geld af te halen, wat zorgde voor misnoegdheid.

“Het waren vooral de oudere bewoners die met de handen in het grijze haar zaten door die situatie. Ook voor de minder mobiele personen werd het niet evident om geld af te halen. We zijn helemaal nog niet klaar voor een cashloze samenleving en niet iedereen kan goed overweg met elektronisch betalen of online bankieren”, zegt Bea Loosvelt (67).

Bea richtte in 2019 al een actiegroep op om de toegankelijke dienstverlening en leefbaarheid van Rekkem weer omhoog te krikken. “We hebben toen een petitie gehouden en deze overhandigd aan het stadsbestuur. Vandaag lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen”, lacht ze.

“Na jarenlange intensieve, en blijkbaar, succesvolle onderhandelingen met Batopin kunnen we nu eindelijk zeggen dat ze dit jaar een nieuwe geldautomaat zullen installeren in Rekkem. Dit is een belangrijke stap voor de inwoners van Rekkem”, vertelt schepen van Senioren en Ontwikkelingssamenwerking Kasper Vandecasteele.

Locatie

“Na het sluiten van de laatste lokale bank een tijd geleden zullen de Rekkemnaars eindelijk weer de mogelijkheid hebben om in eigen gemeente geld op te nemen. Die nieuwe geldautomaat zal niet alleen bijdragen aan het vergemakkelijken van de dagelijkse financiële transacties van de inwoners, maar ook de lokale economie stimuleren door een toegankelijkere financiële dienstverlening in de deelgemeente te bieden”, gaat Kasper Vandecasteele voort.

De exacte locatie van de geldautomaat wordt nog besproken met het stadsbestuur. De automaat moet optimaal toegankelijk zijn voor alle inwoners. “Als rasechte Rekkemnaars hebben we wel enkele voorstellen waar de nieuwe geldautomaat best geplaatst wordt. Bijvoorbeeld niet ver van het Dorpshuis, aan het vroegere Fortiskantoor. Of aan de Barthelschool”, aldus Bea. “De nieuwe geldautomaat zal ten vroegste in september geplaatst worden”, vult Kasper aan. “Wij zijn in ieder geval heel blij met deze beslissing. Ongeacht hoelang we erop hebben moeten wachten, het is uiteindelijk de positieve uitkomst die telt voor ‘ons’ Rekkem”, besluit Bea. (Nicolas Verhaeghe)

The post Rekkem krijgt weer geldautomaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »