Kleuters Veldschool bezoeken kunstexpo in Demedtshuis

De kleuterklas van de Veldschool in Dentergem, onder leiding van juf Annelies Verbeure, heeft onlangs een boeiende en kleurrijke ervaring gehad tijdens hun bezoek aan het Demedtshuis.

Om de twee à drie jaar hebben ze het in de kleuterklas over kunst en creativiteit. De kleuters worden ondergedompeld in de wereld van beroemde kunstenaars, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van kleuren en verschillende materialen. Dit jaar stonden de werken van Piet Mondriaan en Keith Haring centraal, waardoor de kleuters een breder begrip ontwikkelen van wat kunst inhoudt. “Ze leren inzien dat kunst niet alleen bestaat uit verf op doek, maar dat het ook kan worden gecreëerd met diverse materialen en technieken”, zegt de juf.

“Dit bood de kleuters de gelegenheid om niet alleen mijn werken te bewonderen, maar ook die van andere kunstenaars”, zegt Gilbert ‘Beritos’ Vangampelaere.

Van klei naar potje

“Dirk Bossouw, Paul Cannie, Ronny Vanmaele en Nicolas Vannieuwenhuyse stellen de hele maand maart tentoon. Bovendien konden ze kennismaken met het concept van een echte tentoonstelling, iets wat ze misschien niet vaak met hun ouders doen. Het bezoek aan Els Keramiek eerder die week illustreerde opnieuw dat kunst niet beperkt is tot schilderijen. De kleuters kregen de kans om te ervaren hoe ze van een simpel bolletje klei een prachtig potje konden draaien, waardoor hun begrip van kunst en creativiteit nog verder werd verbreed. Met 18 enthousiaste kleuters was het een dag vol inspiratie en creativiteit.”

(vadu)

The post Kleuters Veldschool bezoeken kunstexpo in Demedtshuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Dochter (45) Dominique Pélicot doet vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »