Jarige Rode Kruis Wielsbeke huldigt vrijwilligers en donoren: “Velen helpen ons helpen”

Het Rode Kruis Wielsbeke vierde feest in zaal Den Aert. Aanleiding was het 45-jarig bestaan van de plaatselijke afdeling. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de verdienstelijke vrijwilligers en bloed- en plasmadonoren te huldigen.

Het verjaardagsfeest naar aanleiding van 45 jaar Rode Kruis in Wielsbeke werd tegelijk ook een groot bedankingsfeest. Frédéric Depypere, PR-verantwoordelijke, beaamde het. “Vandaag brengen we in Den Aert een ode aan 45 jaar humanitaire dienstverlening, een ode aan 45 jaar vrijwillige inzet en iets betekenen voor een ander.”

Onbetaalbaar

Rode Kruis Wielsbeke mocht dan ook enkele van de eigen vrijwilligers huldigen voor hun jarenlange inzet bij het Rode Kruis: 10 jaar voor Janique Gaeremyn en Gregory Espeel, 15 jaar voor Martine Bal, 20 jaar voor Frédéric Depypere, 40 jaar voor Marleen Vanhoutte en maar liefst 45 jaar voor Joost Stevens.

“Vandaag feliciteren we uitdrukkelijk deze vrijwilligers. Onbetaalbaar zijn alle uren die ze met hun jarenlange onbaatzuchtige inzet hebben gerealiseerd. Vandaag willen we bij uitbreiding elke vrijwilliger uit onze afdeling, alsook iedere partner of gezinslid die hen steunt in hun engagement, een grote dankjewel zeggen”, zo geeft Frédéric Depypere aan.

Ook de trouwe bloed- en plasmadonoren werden in de hulde betrokken. “In de afgelopen 5 jaar haalden 34 donoren de kaap van 25 bloedgiften, voor 8 donoren ging het om minstens 50 bloedgiften en we noteerden 6 donoren met meer dan 75 bloedgiften”, rekende Joost Stevens even na. “Absolute koplopers waren Carolus Renders met 100 bloedgiften en Guy De Ketele met maar liefst 125 bloedgiften. Met 100 plasmagiften mochten we ook 4 donoren huldigen en twee waren er aanwezig: Cédric Vercruysse en Frédéric Depypere.”

Tijdens de viering werd teruggeblikt op 45 jaar afdeling. De historiek van het Wielsbeekse RK werd levendig gemaakt aan de hand van vele krantenartikels, al die jaren verzameld worden door Marc Coudyzer.

Krantenartikels

De eerste RK-brevetuitreiking in Wielsbeke in 1979. © Repro Frank

“Ze vormen een schat aan informatie waar we zeker over vijf jaar, als we ons 50-jarig bestaan vieren, uitgebreider op terugkomen”, verzekert Frédéric Depypere. “Vandaag, en met de blik vooruit, mogen we tevreden stellen dat we een gezonde Rode Kruis-afdeling zijn, met talrijke diensten in eigen gemeente en daarbuiten, met jaarlijks 8 bloedinzamelingen en zo’n 650 bloedgiften, met diverse opleidingen eerste hulp, helper en reanimatie (met AED) voor inwoners, personeelsleden gemeente/ocmw, verenigingen en leerlingen. En tot slot zijn we onze vele donoren uit de gemeente heel dankbaar voor de steun in de rug. Hun bijdrage helpt ons te blijven helpen.”

Na de receptie en de uitreiking van de brevetten en vereremerkingen schoven de genodigden aan tafel voor een maaltijd en een dessert. Het hoeft niet gezegd dat intussen ook heel wat herinneringen werden opgehaald.

The post Jarige Rode Kruis Wielsbeke huldigt vrijwilligers en donoren: “Velen helpen ons helpen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »