Don’t mess with Los Peaky Blinders: Nederlander met mes in voeten en afgesneden vingerkootjes achtergelaten in Marbella

Toen in mei vorig jaar een jonge Nederlander (24) in het Spaanse kustplaatsje Fuengirola – op amper 30 km van Marbella – gruwelijk mishandeld en voor dood werd achtergelaten, wist iedere politie-onderzoeker meteen: dit is het werk van de coke-maffia. Bijna een jaar later is het onderzoek afgerond. Nu is duidelijk welke bende er achter zit en welke martelingen de jongeman heeft moeten ondergaan. Een reconstructie van een waargebeurd misdaadverhaal dat zomaar een maffiaserie op Netflix kan zijn – al was het maar omdat de drugsbende zich ‘Los Peaky Blinders de Holanda’ noemt. 

Meer krantenkoppen in België

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »

Voetbalwereld houdt adem in voor nieuwe zaak-Bosman

De voetbalwereld wacht vrijdag in spanning op een arrest van het Europees Hof van Justitie dat nu al wordt vergeleken met de zaak-Bosman. De zaak-Diarra, opnieuw gelinkt met België, kan de bodem onder het transfersysteem wegslaan en de inkomstenbronnen van Belgische clubs verder doen opdrogen.

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke neemt sterretjesweide in gebruik: “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis”

November staat voor de deur. Dan nemen we met zijn allen de tijd om onze overleden familie en vrienden te herdenken. Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur van Middelkerke de sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »