Xandro Meurisse en Gianni Vermeersch loodsen Jasper Philipsen naar overwinning in Milaan-Sanremo

Jasper Philipsen heeft de 115de editie van Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. Ook West-Vlamingen Xandro Meurisse en Gianni Vermeersch stonden aan de start namens Alpecin-Deceuninck.

Op de Via Roma in Sanremo was Jasper Philipsen in de sprint van een kopgroep sneller dan de Australiër Michael Matthews (Team Jayco) en de Sloveense topfavoriet Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Met Maxim Van Gils (Lotto Dstny) en Jasper Stuyven (Lidl-Trek) finishten er nog twee Belgen in de top tien, respectievelijk op de zevende en achtste plaats.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), de winnaar van vorig jaar, werd tiende.

Ook West-Vlamingen Xandro Meurisse en Gianni Vermeersch stonden aan de start namens Alpecin-Deceuninck. Xandro Meurisse groeide op in Harelbeke, maar woont nu met zijn vriendin en zoontje in Zwevegem. Hij won in 2020 de Ronde van Murcia en was een jaar eerder een van de revelaties in de Ronde van Frankrijk. Gianni Vermeersch uit Klerken werd in 2022 dan weer de allereerste wereldkampioen gravelbike.

The post Xandro Meurisse en Gianni Vermeersch loodsen Jasper Philipsen naar overwinning in Milaan-Sanremo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.
The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »