Tweede poging voor een babytheek in Moorslede haalt het weer niet

Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) deed op de gemeenteraad voor de tweede keer een poging om een babytheek op te starten, maar het komt er niet van. “Diverse steden en gemeenten hebben dit concept geïntegreerd in hun sociale diensten, de werking ervan heeft zich inmiddels bewezen en staat niet meer in de beginfase”, zegt Gert-Jan.

“Het basisidee van een babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Een babytheek maakt kwalitatief babymateriaal toegankelijk voor een breed publiek door middel van een uitleensysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van de babytheek kunnen op een leuke en toegankelijke manier spullen ontlenen om te gebruiken en vervolgens weer terug te geven zodat iemand anders er iets aan heeft. De babytheek heeft ook een sociale functie daar het een laagdrempelige ontmoetingsplek is voor jonge ouders. Samenvattend streeft de babytheek naar leefbare, duurzame en sociale buurten.”

Tweedehandsbeurs

“NVAPlus is van mening dat niet elke gemeente alles zelf in beheer hoeft te hebben, maar we moeten onze inwoners wel de mogelijkheid bieden of hen helpen om op de hoogte te zijn van wat beschikbaar is. Als gemeente kunnen we het voortouw nemen door contact op te nemen met naburige gemeenten zoals Ledegem, Zonnebeke, Staden om te verkennen of ze geïnteresseerd zijn in een intergemeentelijke samenwerking voor dit project.” De bevoegde schepen Benedikt Vallaey (STERK) gaf ongeveer hetzelfde antwoord als twee jaar geleden toen Hovaere een eerste keer zijn voorstel deed.

“We kregen van een ouder of een andere gemeente nog nooit een vraag over een babytheek”, klinkt het. “Ik ben alvast geen voorstander. De medewerkers aan de balie van de bib en toeristische dienst hebben al werk genoeg”, aldus schepen Vallaey.

“Daarbij komt ook nog het praktische waar men dat allemaal gaat stapelen. Na verhuur moet het ook allemaal worden schoongemaakt. Op zoek naar babyspullen zijn er heel wat initiatieven. Zoals de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond of de rommelmarkt van Ferm Dadizele. Op Facebook vinden de ouders hiervoor elkaar en komen ze met elkaar in contact”, klinkt het.

The post Tweede poging voor een babytheek in Moorslede haalt het weer niet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »