Tuinhier Hollebeke kijkt uit naar jonge krachten

Tuinhier Hollebeke viert het nieuwe werkjaar met 60 leden. Met een sprankelend programma belooft 2024 een bloeiend jaar te worden. Van tuinadvies tot creatieve workshops, er is voor elk wat wils.

“Er wordt al eens beweerd dat het verenigingsleven het moeilijk heeft. Het engagement voor een ietwat langere periode zou een van de redenen zijn waarom het niet altijd gemakkelijk is nieuwe bestuursleden aan te trekken”, merkt voorzitter Daniël Verfaillie op.

“Bij Tuinhier Hollebeke zou het goed uitkomen mochten er een paar jonge krachten aan het roer komen. De vereniging kan zich de laatste jaren evenwel verheugen in de uitbreiding van het aantal leden.” Het nieuwe jaarprogramma werd daarom ingezet met een glaasje, gevolgd door de voordracht van Koenraad Vandamme. In zijn uiteenzetting stelde hij tal van heesters voor om de tuin op te smukken.

Jaarprogramma

“De voordracht was al bijzonder interessant. Het is altijd goed om nieuwe ideeën te krijgen om de tuin op te fleuren. En de workshops van Francine De Geest beloven creatieve en gezellige momenten te worden. Het samen tafelen in mei en het bezoek aan de koninklijke serres in mei klinken als mooie initiatieven om samen van de lente te genieten. En de kersenpluk in juli bij hoeve Mahieu Wervik lijkt een heerlijke zomeractiviteit.”

“Het bezoek aan het wijndomein in augustus en de ontvangst in de dahliatuin in oktober beloven bijzondere ervaringen te worden. En wie houdt er niet van een gezellige kookavond in november, vooral als de ingrediënten vers uit de tuin komen? Het jaar afsluiten met een workshop kerststuk klinkt als een perfecte manier om in de kerstsfeer te komen. Tuinhier Hollebeke is een vereniging voor liefhebbers van tuinieren en gezelligheid”, gaat Daniël Verfaillie voort.

Praktisch

Aansluiten bij Tuinhier Hollebeke kan door 29 euro te storten op rekening van Tuinhier BE78 9733 8281 5786. Maandelijks krijg je dan het Tuinhier-magazine boordevol interessante tips en wetenswaardigheden, en een uitnodiging voor elke activiteit. Inlichtingen en inschrijvingen via [email protected] of 0474 685 485. (EG)

The post Tuinhier Hollebeke kijkt uit naar jonge krachten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Michiel Van Daele (75) is nieuwe ereburgemeester van Tielt: “Belang van stad en inwoners moet altijd op de eerste plaats staan”

Michiel Van Daele, die tussen 1995 en 2011 burgemeester was van Tielt, krijgt de titel van ereburgemeester. We gingen praten met de kersverse ereburgemeester over heden, verleden en toekomst. “Altijd heb ik het compromis gezocht. Een kwestie van water bij de wijn doen. Vaak tot er geen druppel wijn over was”
The post Michiel Van Daele (75) is nieuwe

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »