Tennis en Padel Club Duinbergen pakt uit met nieuwigheden: “Meer competitiemomenten”

Tennis en Padel Club Duinbergen bruist van ambitie. Er komt onder andere een samenwerking met Chalet Suisse. Een prioriteit is om samen met de gemeente het nabijgelegen sportcentrum Laguna verder uit te bouwen tot een topsportcentrum voor de regio.

Dit met de bedoeling om goede, jonge spelers aan te trekken en de bestaande jeugd verder te ontwikkelen, zodat ze op nationaal vlak prestaties kunnen halen. “We zijn uitgegroeid tot een zeer grote club”, geeft Alain De Taeye als voorzitter aan. “Vijf jaar geleden waren er 650 leden, nu zijn er het 1.300. Uiteraard omdat padel erbij kwam. Sportcentrum Laguna ligt pal naast ons, op dezelfde site. Samen met de gemeente kijken we hoe Laguna en TCD beter geïntegreerd kunnen worden. We willen onze eigenheid behouden, maar het zou goed zijn mochten we onze barwerking in Laguna kunnen doen. De concessie die we hebben willen we graag kwalitatief invullen. We zijn nu met de gemeente aan het bekijken waar of welke verbouwingen er eventueel nodig zijn. Mits een aantal wijzigingen heeft het sportcentrum overigens potentieel. Mochten die veranderingen er komen, kan je van Laguna perfect een topsportcentrum maken”, vindt de voorzitter.

Chalet Suisse

De stages en tornooien blijven ondertussen succesvol bij Tennis en Padel Club Duinbergen. Er is echter weinig plaats. Om die druk weg te nemen, zal er in Chalet Suisse, een club langs de Elizabethlaan, gebruik gemaakt worden van de tennisvelden. “Op die manier bieden we meer speelmogelijkheden”, vertelt Mathieu Loosvelt, hoofdtrainer en coördinator. “Voor onze leden is dat kosteloos op zes extra tennisterreinen. Voor de andere vier velden kan er aan het tarief van de leden bijbetaald worden. Door de samenwerking met Chalet Suisse zijn er komende zomer ook drie extra tornooien, naast het bestaande voor de jeugd en die in enkel en in dubbel. In padel zijn we van drie naar vier tornooien gegaan.”

Award

Vorig jaar zijn in TCD twee nieuwe padelterreinen aangelegd, wat het totaal op zes bracht. Twee daarvan, terrein 2 en 3, krijgen een overkapping. Twee tennisterreinen, 6 en 7, worden tegen de tweede week van april een all weather court, zodat men door een bepaalde ondergrond er het hele jaar door, en als het weer het toelaat, zal kunnen spelen. Bij regen komen er bijvoorbeeld geen plassen op. TCD kreeg van Tennis Vlaanderen een award omdat men van alle clubs met het kwaliteitslabel zilver het grootste aantal jeugdspelers in competitie heeft gebracht. “Het is echt wel een doelstelling van ons om als club zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar interclub en tornooien. Dat dit zichtbaar was in de resultaten is een soort beloning voor onze werking”, vindt Loosvelt. Camille Ongena uit Zomergem behoort bijvoorbeeld tot een van de betere competitiespeelsters bij de jeugd. “Op haar leeftijd speelt zij in reeks 1 bij de meisjes U13 en U15/2 regelmatig een finale. Zij is iemand waar we fier op zijn. Ze traint vijf keer in de week bij ons. Ze is van in het begin bij ons geschoold en heeft het potentieel om op termijn in Dames 1 uit te komen of eventueel meer.”

Axel Wouters

De competitiewerking in Duinbergen is overigens uitgebreid met Axel Wouters. Hij komt over van TC Rua in Brasschaat en heeft het trainersteam versterkt, zodat er meer mogelijkheden komen om competitiemomenten aan de leden aan te bieden. “Axel heeft als tennisser honderd punten. Op die manier is hij een versterking voor onze interclubploegen. We hebben twee teams in de hoogste gewestelijke afdeling en daar gaan we proberen zo ver mogelijk te geraken”, aldus Mathieu, die zelf ook deel uitmaakt van die groep. TCD pakt binnenkort overigens met twintig interclubploegen bij de jeugd uit, met de bedoeling een team op de masters te krijgen. Bij de volwassenen zijn er 27 teams en hoopt men zoveel mogelijk interclubploegen in de eindronde. “Met padel brengt dit het totaal op 65 teams, wat heel veel is. Bovenal primeert de sfeer en gezelligheid tijdens de interclub bij ons in de bar”, besluit Loosvelt. (ACR)

The post Tennis en Padel Club Duinbergen pakt uit met nieuwigheden: “Meer competitiemomenten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »