Stoffel Vandoorne wordt achtste in Brazilië

Stoffel Vandoorne (DS Penske) is zaterdag als achtste geëindigd in de ePrix van Brazilië, de vierde manche van het wereldkampioenschap Formule E. De Brit Sam Bird (NEOM McLaren) pakte de zege in Sao Paulo.

De 31-jarige Vandoorne was eerder op de dag in de kwalificaties tweede geworden achter de Duitser Pascal Wehrlein (Tag Heuer Porsche), maar kon die goede startpositie niet verzilveren.

De 37-jarige Bird, vertrokken vanuit zesde positie, behaalde zijn elfde overwinning in de Formule E (de eerste sinds 2021) voor de Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) en zijn landgenoot Oliver Rowland (Nissan). Polezitter Wehrlein werd vierde. Vandoorne strandde als achtste op 6.817 van Bird.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) ondanks een opgave aan de leiding met 56 punten, vier meer dan Wehrlein. Evans is derde met 39 punten. Vandoorne (dit seizoen al achtste, veertiende, vijfde en achtste) staat twaalfde met 18 punten.

Over twee weken staat in de Japanse hoofdstad Tokio de vijfde WK-manche geprogrammeerd. In totaal zijn er zestien races.

The post Stoffel Vandoorne wordt achtste in Brazilië is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »