Pover Anderlecht loopt tegen KV Kortrijk tegen eerste thuisnederlaag van het seizoen aan

KV Kortrijk is erin geslaagd om Anderlecht z’n eerste verlies aan te smeren sinds oktober. Een onherkenbaar zwak paars-wit ging in eigen huis met 0-1 onderuit en laat zo na om Union écht onder druk te zetten. 

Meer krantenkoppen in België

Verwoestende bosbranden Hawaï gevolg van verschillende factoren

De grote natuurbranden die over het Hawaïaanse eiland Maui raasden vorig jaar augustus, waren het gevolg van een complexe samenloop van factoren die “jaren in de maak zijn geweest”. Dat staat in een rapport dat vrijdag is gepresenteerd over de bosbranden. Bij het natuurgeweld kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

Lees meer »

“We kunnen alleen hopen dat het niet weer zoveel regent”: Is de Westhoek nu wel klaar voor een kletsnat najaar?

Wat als de komende maanden regenrecords blijven sneuvelen? Komt de Westhoek dan opnieuw in de problemen, net als vorige herfst? Dat blijkt helaas het geval te zijn. “Het gaat vooruit, maar niet snel genoeg. Het klimaat wacht niet”, maakt gouverneur Carl Decaluwé zich zorgen.
The post “We kunnen alleen hopen dat het niet weer zoveel regent”: Is de Westhoek

Lees meer »

Paul Vlamynck en Maria Willem vieren goud

Op 6 september 1974 gaven Paul Vlamynck en Maria Willem elkaar hun jawoord. Op zondag 8 september 2024 vierde het echtpaar hun gouden huwelijksjubileum met heel de familie. Paul en Maria hebben vier kinderen: Christel, Christophe, Natalie en Isabel, en acht kleinkinderen. Hun eerste ontmoeting speelde zich af toen Paul aan het werken was bij
The post Paul Vlamynck

Lees meer »

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) reageert laatste keer na vonnis home-invasion bij haar ouders: “Wij zijn ervan overtuigd dat die mannen op een dag gepakt zullen worden”

“We zijn blij dat het gerecht een streng signaal heeft gegeven en doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen. Op een dag komt dat, dat wéét ik.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen

Lees meer »

Van tv tot podcast, de zussen Coorevits zijn alomtegenwoordig: “Bij ons moet je wel tegen een stootje kunnen”

Annelien Coorevits is op zondagavond maar liefst drié keer te zien op televisie. Zo doet ze mee aan ‘De Verraders’ op VTM en schittert ze met haar zus Stephanie in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’ op Play4. Dat laatste is ook te beluisteren als podcast. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Echt alles.”
The post Van tv tot podcast,

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor de lijst van Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl is Belgische Oscarinzending voor 2025

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. De Belgische jury koos de film als kandidaat voor een kans op het felbegeerde beeldje in de categorie Beste Internationale Langspeelfilm. ‘Julie zwijgt’ viel eerder al in de prijzen op het filmfestival van Cannes en gaat dit najaar in België in première tijdens Film

Lees meer »