N-VA Maldegem strikt ‘Blauwe Peter’: “Volop voor Maldegemse politiek”

De gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij en ook bij N-VA Maldegem wordt er druk aan de lijst gesleuteld. Met Peter Van Hecke (Blauwe Peter), Tom De Roo, Stefaan Martens en Pascal Gerard maakte de partij vier nieuwe namen bekend.

Peter Van Hecke (59), in Maldegem ook bekend als Blauwe Peter, is geen onbekende in de lokale politiek. Sinds 2006 zetelt hij onafgebroken als gemeenteraadslid en van 2018 tot 2022 was hij schepen. “Veiligheid, economie, communicatie en feestelijkheden zijn mijn favoriete thema’s”, vertelt Peter, die brak met de lokale Open VLD-afdeling en sinds 2021 als onafhankelijke zetelt in de Maldegemse gemeenteraad.

“Op een respectvolle manier samenwerken over de partijgrenzen heen is voor mij essentieel”, vertelt Peter, die in het voorjaar van 2023 zijn eigen politieke beweging RESPECT oprichtte. “Na een politieke zoektocht en talrijke gesprekken kwam ik uiteindelijk terecht bij de Maldegemse N-VA-afdeling, waar respect, overleg en samenwerken vanzelfsprekend zijn.”

“Naast het werk in mijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in reinigingswerken, blijft lokale politiek mijn passie. Na een donkere periode wil ik dan ook verder aan de Maldegemse politieke kar blijven trekken. Het N-VA-project spreekt mij aan. Het staat voor een beleid dat beloont wie werkt, spaart en onderneemt en ervoor zorgt dat middelen gaan naar wie ze echt nodig heeft”, zegt Peter Van Hecke.

Attractieve gemeente

Een tweede kandidaat die voorgesteld werd, is Tim De Roo (41), die al 15 jaar lid is van N-VA. “Ik heb bewondering voor een politicus als Bart De Wever, die met kennis van zaken een heel kritische stem laat horen en meteen ook oplossingen aanreikt. Op lokaal niveau wil ik me inzetten voor Maldegem. Het is een attractieve gemeente met uitstraling en dat wil ik als trotse Maldegemnaar zo houden”, aldus Tim De Roo.

De derde kandidaat is Stefaan Martens (61). “Nu ik met pensioen ben, wil ik mijn extra tijd nuttig besteden. Ik hou van constructief samenwerken met een groep van ruimdenkende en politiek geïnteresseerde mensen. Ik voel dat dit perfect kan bij N-VA Maldegem”, klinkt het enthousiast.

De vierde kandidaat die N-VA Maldegem voorstelde is Pascal Gerard (53). “In september 2022 werd ik tijdens een bestuursvergadering van tennisclub ‘t Lobbeke geveld door een hersenbloeding en na een zware revalidatie, die nog steeds bezig is, besefte ik in de zomer van 2023 dat het zakenleven voor mij voorbij was. Ik besloot het roer om te gooien en met de bekwame mensen van N-VA mijn eerste stappen te zetten in de Maldegemse politiek.”

“Jeugd, Sport en Onderwijs zijn mijn favoriete domeinen. Dit zijn voor mij belangrijke pijlers die ik tijdens mijn carrière van dichtbij heb kunnen ervaren en observeren in andere culturen. Deze pijlers bepalen de toekomst van onze kinderen en daardoor ook die van het toekomstige Maldegem”, besluit Pascal Gerard. (Michel Wijne)

The post N-VA Maldegem strikt ‘Blauwe Peter’: “Volop voor Maldegemse politiek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »