LIVE OEKRAÏNE. Oorlog nu echt voelbaar in Russische stad Belgorod: winkelcentra en scholen houden deuren dicht

De oorlog wordt steeds meer voelbaar in de Russische grensstad Belgorod. Deze ochtend vielen er bij een nieuwe raketaanval weer twee doden. Uit voorzorg houden winkelcentra en scholen enkele dagen de deuren dicht. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Extreem depressief” en “gestoord”: wie was Samuel Gonin (43), de hoofdverdachte van de moord op Franse Lina (15)?

Speurders hebben woensdag het lichaam van de 15-jarige Lina teruggevonden in een beek. Het tienermeisje verdween meer dan een jaar geleden in de Elzas. Mogelijk kon de politie Lina vinden door de route van de hoofdverdachte, Samuel Gonin, te volgen. De 43-jarige man was “extreem depressief” en pleegde in juli zelfmoord. “Ik moet vertrekken, ik ben mijn menselijkheid verloren”, schreef

Lees meer »

Carl, de laatste fabrikant ter wereld van de bekende ‘billenkarren’, vindt nét op tijd opvolging: “In mijn atelier word ik gelukkig”

Zijn ‘billenkarren’ staan symbool voor de Belgische kust, maar rijden ook rond in Amerika of Japan. Gocartbouwer Carl Gies (58) is de laatste fabrikant ter wereld van de bekende oerdegelijke, ijzeren trappers, en vond nu ook opvolging. Zijn bedrijf wordt omgedoopt tot Qarts mét nieuwe aandeelhouders. “Aanvankelijk dacht ik aan stoppen”, zegt Carl.

Lees meer »

“Als jonge vrouw moet je dubbel zo hard werken”: Isabelle Degezelle is Zwevegems eerste vrouwelijke burgemeester

Isabelle Degezelle (CD&V) volgt Marc Doutreluingne op als burgemeester van Zwevegem. Isabelle haalde veruit de meeste naamstemmen en mag zo de tricolore sjerp omgorden. Tussen de vele berichtjes en telefoontjes met felicitaties door, hadden we een boeiend gesprek met haar. Hoe ze haar succes verklaart? “Je moet tussen de mensen staan en een luisterend oor hebben, zes jaar lang.”

Lees meer »

Drie jaar cel gevraagd voor Limburgse verzekeraar (70) die 3,5 miljoen euro van klanten liet verdwijnen

Een verzekeraar (70) uit Alken, die 20 jaar lang met een piramidesysteem ruim 100 klanten heeft opgelicht, heeft zich samen met zijn ex-vrouw voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden. "In totaal zijn er 119 benadeelden die in 3 systemen investeerden. Zij hebben samen tussen de 2,5 en 3,5 miljoen verloren", zei de procureur, die een effectieve gevangenisstraf vroeg

Lees meer »

Zus Kim Jong-un waarschuwt Zuid-Korea voor “verschrikkelijke ramp”

Kim Yo-jong, zus van de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un, heeft buurland Zuid-Korea gewaarschuwd voor een “verschrikkelijke ramp” als Seoel nog eens drones naar Noord-Korea stuurt. De voorbije weken zou het zuiden drie keer onbemande drones naar het noorden hebben gestuurd, om pamfletten tegen het regime in Pyongyang te verspreiden. De Zuid-Koreaanse minister van Defensie, Kim Yong-hyun, zei dat hij

Lees meer »

Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd

Politiezone Westkust hield zowel vrijdag als zondag een verkeersactie waarbij gecontroleerd werd op alcohol. Vrijdag namen ook de RVA en de Arbeidsinspectie deel aan de actie. 621 bestuurders werden gecontroleerd, twee van hen hadden te veel gedronken. Een bestuurder verloor het rijbewijs wegens drugs in het verkeer.
The post Politie Westkust en RVA houden controleactie: 621 bestuurders gecontroleerd appeared

Lees meer »

“De wapens gaan na de show achter slot en grendel”: achter de schermen bij succesmusical ‘14-18’

Op de bühne is er niets van te merken, maar achter de schermen van spektakel ‘14-18’ staat een leger van professionals klaar om elke voorstelling een naadloze ervaring te bieden. Met 700 kostuums, tientallen pruiken en evenveel wapens legt de musical de lat hoog. Van special effects tot live muziek: hoe zit deze logistieke meesterproef in elkaar? Onze reporter stond

Lees meer »

IN BEELD. Liam Payne in 20 foto’s

De Britse zanger Liam Payne is woensdagavond lokale tijd dood aangetroffen in zijn hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, zo heeft de lokale politie inmiddels bevestigd. Payne overleed na een val van de derde verdieping van een hotel in de wijk Palermo.

Lees meer »