Kortrijkse Stadsfestival FTI officieel geopend

De Vlaamse minister-president Jan Jambon heeft het startschot van het Stadsfestival Flanders Technology & Innovation, kortweg FTI, gegeven met een wandeling naar BK6 voor FuturED, dat de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs toont. “We willen de Vlaamse expertise in technologie en innovatie tien dagen lang in de kijker zetten.”

Het festival vindt plaats van 16 tot en met 24 maart plaats in zes verschillende steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, waar de technologie rond entertainment in de kijker wordt gezet. Zaterdagnamiddag tekende Vlaams minister-president present voor het startschot van het Stadsfestival Flanders Technology & Innovation.

“Met FTI maken we Vlaanderen een modelnatie qua technologie en innovatie”, zei Jambon eerder al. Hij wandelde het parcours van het festival in naar BK6, waar de mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs getoond werden. “Het kan meetellen: FTI is een hotspot van de nieuwste technologieën, wat jonge mensen hopelijk aanspoort om STEM opleidingen te volgen.”

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. “Binnen die sector zijn er veel vacatures en opleidingen te volgen.” In Broelkaai 6 kan je de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs ontdekken. Zo kan je met een app het menselijk lichaam nog beter bestuderen, dit met VR, Virtual Reality. Universiteit Kulak en Hogeschool Vives werken al op die manier.

Club of the Future

Deze avond nog (16 maart) brengt de ministerpresident om 20.45 uur een bezoek aan de Club of the Future. “Dit deel van FTI Kortrijk zet Vlaanderens vooraanstaande rol in de entertainmenttechnologie in de kijker, mede mogelijk gemaakt door Barco’s geavanceerde projectietechnologieën.”

“Een bezoek aan de Club geeft de kans deze unieke muziekervaring van dichtbij te bekijken, waarbij zowel de rijke Vlaamse entertainmentindustrie als de toekomst van audiovisuele belevingen centraal staan”, zei hij eerder al. Voor het FTI-project trok de regering 12 miljoen euro uit. Met enkele andere budgetten erbij komt de rekening op ongeveer 14 miljoen euro.

The post Kortrijkse Stadsfestival FTI officieel geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »