Helpende Hand neemt intrek in ruimere winkel

Al 46 jaar zet Marie-Jeanne Forret (83) zich samen met haar echtgenoot Dany Despierre (72) in voor de kansarmen in onze maatschappij. Haar winkel in Beerst was een uitgestoken hand naar wie het niet breed had en kende een groot succes. Nu is de winkel verhuisd naar de Werkenstraat 5 in Vladslo, een ruimere locatie waar het aanbod beter tot zijn recht komt.

Zoon Yoeri Despierre (50), met een al even groot hart voor wie het moeilijk heeft, neemt de zaak over maar dat wil niet zeggen dat je Marie-Jeanne er niet meer zal zien. “Het is mijn hobby, ik zou niet zonder kunnen, het contact zou ik te veel missen”, lacht Marie-Jeanne. Dany en Marie-Jeanne verhuisden naar Diksmuide, het huis werd te groot voor hen. De winkel werd naar Vladslo verhuisd.

“Het was een heel gedoe om alles uitgestald te krijgen in Beerst, we moesten met rekken naar buiten zeulen, als het regende moesten we hollen om alles weer binnen te krijgen, er was gewoon geen plaats genoeg”, vertelt Marie-Jeanne. “Met Yoeri heb ik afgesproken dat hij de Helpende Hand verder kan zetten samen met zijn vrouwtje Emmely Maes (42), terwijl ik nog wat bijspring. We hebben heel wat werk gehad om dit pand, dat al een tijdlang leeg stond, op orde te krijgen maar hier hebben we ruimte.”

Je kan er terecht voor kledij voor dames, heren, kinderen en baby’s, ondergoed voor kinderen, schoenen, handtassen, wol, huisgerief, speelgoed, boeken, knuffels, schoolgerief en nog heel wat meer. De winkel is open elke vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Materiaal binnenbrengen kan van 8 tot 20 uur, aan de deur naast de winkel. “Wel enkel bruikbaar materiaal”, klinkt het. “Geen elektrische zaken, geen meubels en alles in goede staat, dit is een hulporganisatie geen containerpark!” Materiaal kan je ook laten ophalen. Contacteer hiervoor Yoeri via 0476 53 12 01 of [email protected]. (ACK)

The post Helpende Hand neemt intrek in ruimere winkel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Oekraïne: “Russische troepen schieten 16 krijgsgevangenen dood”

De Oekraïense stad Cherson is het doelwit geworden van een Russische artillerieaanval. Daarbij zijn zes burgers omgekomen en ook zes gewonden gevallen. België heeft sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne al zowat 3.100 Oekraïense militairen opgeleid. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Verboden bivakmutsen duiken overal op in ons voetbal: waarom dragen ultra’s ze? En waarom staat de politie oogluikend toe?

De voetbalwet laat gemaskerde fans niet toe, toch zijn ze schering en inslag in de stadions. Kijk naar de ontspoorde Antwerpse derby vorig weekend, maar ook op de tribunes van Anderlecht, Genk, Standard of Club duiken ultra’s met bivakmuts op. En niemand grijpt in. Waarom gedoogt de politie het en andere hamvragen rond de bivakmuts: “Ze willen de sterkste, grootste

Lees meer »

Daar is de aftrap: wie zorgt het eerst voor dreiging?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Johnny Deryckere en Dany Couvreur volgden derby Dudzele – Westkapelle: “Dit seizoen wordt heel moeilijk”

Trainer Sören Maenhout (VK Dudzele) had zijn kern vroeg samengeroepen, want de recente 1 op 12 noopte hem tot extra maatregelen. Toen de opwarming startte, kwamen Johnny Deryckere, voormalig voorzitter, en Dany Couvreur, ex-trainer, de gezellige kantine langs de Herenweg binnen. We hadden afgesproken voor een interview met de twee sterkhouders die nog steeds, ondanks respect voor de opvolgers, zwaar

Lees meer »

Ex-politievrouw wijst in afscheidsvideo op pesterijen bij Oostendse politie

Het parket voert een onderzoek naar de dood van een 29-jarige gewezen politieagente. Er wordt onderzocht of leden van het Oostendse korps haar bleven pesten, zelfs jaren na haar ontslag. De vrouw stapte uit het leven, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post Ex-politievrouw wijst in afscheidsvideo op pesterijen bij Oostendse politie appeared first on KW.be.

Lees meer »