GETUIGENIS. Camille (24) ging confrontatie aan met vader die haar seksueel misbruikte als baby: “Ik zei hem: ‘Jij bent mijn papa niet, jij bent niet meer dan mijn verwekker’”

Zij had de moed. Om in de gevangenis de man te gaan opzoeken die haar als baby seksueel misbruikte: haar eigen vader. “Ik wilde hem maar één ding laten zien”, zegt Camille Piette (24). “Dat hij mij ondanks wat hij mij heeft aangedaan, niét gebroken heeft. Dat ik er nog ben.” Vandaag getuigt ze, dapper en moedig, over hoe ze pas écht wist wat er was gebeurd toen ze een doos vol oude krantenknipsels vond, en over de impact van het misbruik op haar leven. “Ik kon hem laten zien dat ik me staande heb gehouden. Dat ik leef.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »