Foelard in Torhout wordt vanaf 1 april eetcafé: “Ik bied een eerlijke keuken”

Café Foelard op de Markt in Torhout heropent op 1 april met een nieuwe zaakvoerder en een nieuw concept. Brian Vaneecke, terug van weggeweest in de Torhoutse horeca, maakt er een eetcafé van met een volwaardige brasseriekeuken. Elke dag open, behalve op donderdag. Ook iets komen drinken, is mogelijk.

Brian (33) woont voorlopig nog in Koekelare, maar wil naar Torhout verhuizen, dichter bij zijn zaak. Hij heeft in de laatstgenoemde stad vijf jaar café De Sportwereld op de Burg opengehouden (van 2013 tot 2018) en daarna ruim een jaar café Driekoningen. Vervolgens runde hij drie jaar in Vichte restaurant De Heerlijkheid, waar hij in de keuken stond en een grote keuze aan brasseriegerechten aanbood.

“Ik heb koksopleiding gevolgd”, zegt hij. “Ook in eetcafé Foelard zal ik de keuken voor mijn rekening nemen. Iedereen zal er kunnen eten van 11.30 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 22.30 uur. Tussendoor zal ik achter de toog staan om pintjes te tappen en andere dranken te serveren, waaronder koffie. Op de donderdagse sluiting na, zal de zaak elke dag vanaf 9 uur open zijn, ook op zondag. En op de woensdagse marktdag al vanaf 7 uur.”

Ribbetjes en scampi’s à volonté

Op vrijdag- en zaterdagavond kan er net zoals anders aan de kaart gegeten worden, maar is het ook mogelijk om een bijzondere formule te kiezen: ribbetjes of scampi’s à volonté. “Dat moet een voltreffer worden”, hoopt Brian. “Ik zal een eerlijke keuken aanbieden en hoop op veel vaste klanten. Binnen staan er 30 lage en 30 hoge tafels en op het buitenterras beschik ik over 40 extra zitjes. Plaats genoeg dus. Aanraders om te eten, zijn het vispannetje en de côte à l’os die voor één persoon genomen kan worden, wat eerder uitzonderlijk is in de horeca.”

In Torhout altijd wel iets te doen

Golfbiljarten is een van de hobby’s van Brian, maar tijd daarvoor zal er wellicht niet resten. “Als de zaak goed draait, wordt het druk, maar daar zie ik niet tegenop”, zegt hij. “Ik zal het eetcafé runnen met flexi’s en eventueel ook jobstudenten. Het pand was zo goed als instapklaar, maar ik heb wel nieuw meubilair aangekocht en het geheel wat opgefrist.”

“Waarom ik naar Torhout ben teruggekeerd? Ik blijf deze stad heel aangenaam vinden. Er is altijd wel iets te doen qua evenementen. Bovendien werk ik nu weer dichter bij Aartrijke, waar mijn ouders nog wonen.”

The post Foelard in Torhout wordt vanaf 1 april eetcafé: “Ik bied een eerlijke keuken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

De herfst roept: soms intense en onweerachtige buien vandaag, en maar 14 graden

Vandaag voert een depressiekern boven de Noorse Zee polaire en onstabiele zeelucht naar onze streken. Hierin ontwikkelen er zich buien die soms intens en onweerachtig kunnen zijn. Het KMI verwacht daarbij vrij frisse maxima voor de tijd van het jaar, rond 14 graden. Vrijdagochtend vormt er zich stilaan een hogedrukkern in de omgeving van Bretagne. Die zal pas tijdens het

Lees meer »

Vriendschap primeert bij Athletic

Athletic Kortrijk maakte drie weken geleden zijn debuut in vierde provinciale E. De Kortrijkzanen deden het met stijl, gingen met 0-1 winnen op Pittem. In de volgende wedstrijden tegen Jong Vijve en vorige speeldag Ruiselede moest de jongste Kortrijkse boreling telkens het onderspit delven.
The post Vriendschap primeert bij Athletic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

Wat gebeurt er tijdens de zwangerschap in het brein van zwangere vrouwen? Studie brengt veranderingen voor het eerst in beeld

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw ingrijpende veranderingen, en dat geldt ook voor de hersenen. Voor het eerst hebben wetenschappers de veranderingen in het brein tijdens de zwangerschap gedetailleerd in beeld gebracht. Proefpersoon was de zwangere onderzoekster Elizabeth Chastril. "Het is vreemd om je eigen brein zo te zien veranderen", zegt ze. "Dit onderzoek roept meer vragen

Lees meer »

Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij

Het centrum van Pollinkhove is op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur zowat volledig verkeersvrij naar aanleiding van het loopevenement Dwars door Pollinkhove.
The post Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »