Filip Dewinter krijgt 240 euro boete voor rijden door rood licht

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang), met roots in Brugge, krijgt een boete van 240 euro voor een verkeersovertreding in het Oost-Vlaamse Zelzate, waarbij hij door een rood licht reed vier seconden nadat het licht was veranderd. Dat heeft de Gentse politierechtbank beslist, nadat de parlementaire onschendbaarheid van Dewinter voor de zaak opgeheven werd.

Dewinter postte eind augustus op Twitter een foto van het proces-verbaal van de verkeersovertreding. “Het Gentse parket vraagt de opheffing van mijn parlementaire onschendbaarheid omdat? ik aan 27 km/per uur door rood licht ben gereden, zonder ongeval, zonder intoxicatie, zonder strafblad? niks! Na 42 jaar rijbewijs, sorry maar kan gebeuren. Een hele procedure terwijl boete ook had gekund en veel kosten zou besparen”, schreef hij.

Uit het pv bleek dat Dewinter op 29 juli vorig jaar om 17.07 uur met zijn Maserati op de John F. Kennedylaan in de richting van Gent door het rood licht reed. Het licht stond al 4,2 seconden op rood en Dewinter reed met een gecorrigeerde snelheid van 27 kilometer per uur toen hij geflitst werd. Het gaat om een overtreding van de derde graad, maar om Dewinter voor de politierechtbank te laten verschijnen voor die overtreding moest zijn parlementaire onschendbaarheid eerst opgeheven worden. Dewinter zelf meldde dat hij er voorstander van was om een minnelijke schikking te betalen, maar het gerecht wou dat hij voor de politierechtbank verscheen.

De Gentse politierechtbank behandelde de zaak vrijdag, waarbij Dewinter zich liet vertegenwoordigen. Zijn advocaat pleitte dat Dewinter nog nooit een veroordeling opliep voor een verkeersovertreding en dat het om een verstrooidheid ging. Het openbaar ministerie vroeg 10 dagen rijverbod en 280 euro, maar de politierechter legde wegens het blanco strafblad van Dewinter alleen een boete van 240 euro op. Het openbaar ministerie kan wel nog in beroep gaan tegen de straf.

The post Filip Dewinter krijgt 240 euro boete voor rijden door rood licht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tragisch om het leven gekomen en beschuldigd van satanisme: dit zijn de strafste verhalen achter ‘foute’ zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »