Ernst & Leute vanavond in première met ‘Ons Duivenkot’

Vanavond gaat in het vernieuwde Khnopff-theater in Blankenberge de nieuwe toneelproductie van Ernst & Leute in première. Ook voor de voorstellingen op zondag 17, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart zijn nog enkele tickets beschikbaar.

De nieuwste productie van Ernst & Leute heet ‘Ons Duivenkot’ en gaat over een echtpaar dat na 35 jaar in de sleur terechtkomt. “Een heel erg herkenbaar, zo uit het leven gegrepen verhaal”, zegt regisseur Martine Derycke. Vanwaar de keuze? “Veel spelers namen dit jaar een sabbatjaar, en dus moesten we op zoek naar een stuk dat zich leende voor een kleinere bezetting. Toen ik tijdens die zoektocht op ‘Ons Duivenkot’ botste van Luk Gijsbrechts, las ik dat in één ruk uit”, aldus nog Martine, die dit jaar zelf ook op de planken staat. “Best wel een hele opgave aangezien ik al bijna twintig jaar niet meer gespeeld had”, glimlacht ze.

Gelukkig is haar tegenspeler echtgenoot Guido Deruddere. “Zo kunnen we thuis veel repeteren en ruzie maken”, grapt Martine. ‘Ons Duivenkot’ is een verhaal met een lach en een traan. “Het gaat over gebrekkige communicatie in relaties. De tragiek daarvan, sprak mij enorm aan”, vertelt Martine. “Verwacht dit jaar dus geen romantische komedie, en al zeker geen billenkletser. ‘Ons Duivenkot’ zit boordevol emotie; liefde en haat liggen heel dicht bij elkaar.” Het is al Martine haar negende productie voor Ernst & Leute. “Blij dat we dit jaar onze comeback mogen maken in het vernieuwde Khnopff-theater. De nieuwe zaal is prachtig, met de nieuwste technieken voor klank en licht, en wij zijn de eersten die erin mogen spelen. Maar ook het publiek zal comfortabeler zitten en het podium is van op alle plaatsen uitstekend zichtbaar. In de nieuwe foyer kan je zowel voor als na de voorstelling en tijdens de pauze genieten van een drankje”, klinkt het.

Personeel gezocht

Ernst & Leute zelf bestaat ondertussen 88 jaar. “We blijven op zoek naar nieuw talent, want we willen graag meer dan honderd jaar oud worden”, zegt Martine. Zo brengt dit jaar Emma Eeckman haar debuut. “Maar we zoeken ook decorbouwers en technici. Kandidaten mogen zich aanmelden via [email protected] of via onze Facebookpagina”, besluit Martine. Na de première van vanavond, zijn er ook nog voorstellingen gepland op zondag 17 maart om 15 uur en op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart telkens om 20 uur. Tickets vind je op www.ernstenleute.be

The post Ernst & Leute vanavond in première met ‘Ons Duivenkot’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Netanyahu vraagt “vergiffenis” voor niet kunnen redden van Israëlische gevangenen in Gaza

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »