Duindomein Ter Helme zet feestjaar voor 50e verjaardag in met bijzonder openingsevent

Op vrijdag 15 maart gaf het team van vzw Ter Helme het startschot voor een feestjaar, want Duindomein Ter Helme, op de grens van Oostduinkerke en Nieuwpoort en op een boogscheut van de zee, viert zijn 50ste verjaardag. Op het openingsevent schetste een korte film en een handig boekje in zakformaat voor alle genodigden de geschiedenis van de toeristische accommodatie, met een zee van mooie momenten.

Kaat Peeters, voorzitter van de Raad van Bestuur gaf de aftrap voor het openingsevent. “We zijn er trots op dat Duindomein Ter Helme 50 jaar bestaat! Geen evidentie, als je weet dat in Vlaanderen na 50 jaar slechts 2,4% van de kmo’s nog bestaat, in België is dat 2,8%. Dit is het werk geweest gedurende 50 jaar van vele gedreven en gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers in het bestuur.”

“Ondertussen is Ter Helme een domein in de duinen met veel accommodatiemogelijkheden, restaurants en zalen. Het is een gezellige, rustige oase voor gezinnen, jeugd, groepen, zeeklassen en bedrijven, gesitueerd in een kader van uitzonderlijke natuur, vlak bij veel erfgoed, waar gastvrijheid en een familiale en warme beleving centraal staan.”

Gegroeid uit sociaal toerisme

Katrien Dewulf, al 32 jaar directeur van Ter Helme: “In het begin kwamen alleen kinderen van zelfstandigen hier op vakantie. Dit is gegroeid uit het sociaal toerisme dat ontstond bij de invoering van de wet op betaalde vakantie beginjaren 1950. De diverse zuilen openden toen hun eigen vakantiecentra. Zo werd Ter Helme gebouwd door de beweging CMBV (Christelijke Middenstand en Burgervrouwen), nu Vrouwennet, met als doel kinderen van zelfstandigen de gelegenheid te geven om op vakantie te gaan.”

“Dit breidde zich snel uit tot gezinnen en groepen. In het begin huurde de CMBV gebouwen, en jaren droomden de dames van een eigen vakantiehuis. Na meer dan 20 jaar werd het tijd om die droom te realiseren. Bij de opening van duindomein Ter Helme in 1974 zei stichtend voorzitter, mevrouw Broeckaert – De Somer: ‘Wij hebben gedroomd – wij hebben geloofd en gehoopt – wij hebben gerealiseerd’.”

La Grande Motte

“Het gebouw werd ontworpen door de groep Planning uit Brugge, die er toen een prijs mee wonnen. Ze lieten zich inspireren door La Grande Motte, de witte piramides aan de Franse kust, maar ze hadden bij de keuze van de poreuze steen geen rekening gehouden met de invloed van zand (wandelende duin), wind, water… wat later zou noodzaken tot grote renovatiewerken.”

“Maar Ter Helme kende succes! Ook de zeeklassen waren een schot in de roos. Vele arrangementen werden toppers, zoals de grootouderweken ‘Met oma en opa aan zee’ begin juli en eind augustus. Dit initiatief startte zo’n 30 jaar geleden, maar nog elk jaar komen zo’n 160 opa’s en oma’s terug, en hun kleinkinderen soms als animator! Ook de Noordzeevitamines voor actieve vijftigplussers, sportweken, gastronomische weekends, fiets- en wandelweekends… scoorden goed!”

“Het werd ook een leuke plaats om feesten te organiseren. De laatste 10 jaar is het duindomein volledig, duurzaam en trendy gerenoveerd. Ter Helme is daardoor heel toegankelijk voor bedrijfsmeetings, seminaries, teambuildings, scholen, de MS-Liga, elk weekend repeteren hier een aantal harmonieën en koren… We bieden catering aan, en ook particulieren zijn hier welkom in onze restaurants of op ons terras. Ter Helme is een geweldige plek, een positieve mix tussen jong en oud die elkaar ontmoeten, samen genieten en spelen. Onze grote troef is ‘de wandelende duin’, maar die vraagt natuurlijk onderhoud, want het zand waait alle kanten uit!”

320 bedden

De accommodatie telt 320 bedden verdeeld over 21 appartementen, 10 studio’s, 12 kamers, 38 jongerenkamers in De Zandboot, een à-la-carte-restaurant (100 couverts), een self-service-restaurant (160 couverts), een bar en een groot terras, vergaderzalen en een polyvalente ruimte van 440 m² tot 200 personen verdeeld over vier zalen die kunnen worden samengevoegd, nog 2 polyvalente zalen, een grote speeltuin, sportaccommodatie en ruime parking.

“We werken met een team van 25 vaste medewerkers, dat in het zomerseizoen en drukke periodes wordt bijgestaan door studenten, flexijobbers en interims”, zegt directeur Dewulf. “Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom, en mensen een fijne vakantie bezorgen is toch een fantastisch mooie job, zeker in deze prachtige omgeving!”

“Het feit dat heel wat medewerkers hier al jaren werken, toont dat het hier fijn werken is. Dat bewijst onze chef Rik Baert, die intussen versterking kreeg van zijn zoon Luc. Gastvrijheid zit trouwens in het DNA van ons team. Samen met ons team hebben we bijzondere herinneringen aan het bezoek van koningin Mathilde in 2018 naar aanleiding van het kamp van de Belgische Vereniging voor Gehandicapten. Ook de filmopnames voor de serie ‘Callboys’ met Matteo Simoni op ons domein waren een onvergetelijke ervaring.”

Maar directeur Dewulf verliest ook de toekomst niet uit het oog. “We moeten mee kunnen met de technologische omwenteling en ons voorbereiden op de revolutie in de cybermaatschappij. Cybersecurity, alle processen en systemen digitaliseren is een grote uitdaging, en ook professioneel en gemotiveerd personeel blijft een zorg.”

Het hele jaar 2024 wordt er in Ter Helme gefeest, met een jobbie night, feest van de klant, kids’ weekend, feestweekend met dinner & dance enz. Alle info staat op www.terhelme.be.

The post Duindomein Ter Helme zet feestjaar voor 50e verjaardag in met bijzonder openingsevent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »