De Queeste Art brengt drie expo’s op drie locaties in Abele

De Queeste Art vzw organiseert drie tentoonstellingen op drie locaties onder de noemer Iconoclash, waarbij er een positieve betekenis wordt gegeven aan een clash in diverse stijlen. De tentoonstellingen zijn nog tot 7 april te bezoeken.

Theun Vonckx wil naast de eigen tentoonstellingen in De Queeste Art langs de Trappistenweg 54 in Abele vooral kunst ook blijvend maken in Watou buiten de kunstzomer. Sinds vijf jaar is er regelmatig een samenwerking met tentoonstellingen bij Hilde Vandaele van de Hilde Vandaele Gallery in het kasteel langs de Kasteelstraat 1 in Watou.

Tijdens de voorbije kunstzomer werd een locatie van de voormalige brouwerij Van Eecke en behorend tot Leroy Breweries langs de Douvieweg 2 in Watou al gebruikt als kunstlocatie. Nu organiseert De Queeste Art vzw gelijktijdig drie diverse tentoonstellingen op de drie locaties.

Theun Vonckx van De Queeste Art vzw wil zoveel mogelijk kunstvormen tonen aan de mensen in de regio. “We willen vooral kwalitatief materiaal tonen aan het publiek. Eigenlijk is er geen plaats meer voor louter amateurkunstenaars”, zegt Theun.

“Het publiek zal echt geconfronteerd worden met heel diverse stijlen. Daarom ook noemt de organisatie Iconoclash, en dit verwijst naar de Beeldenstorm in de 16de eeuw. Het wordt een clash of storm in stijlen waaraan we toch een positieve betekenis geven.”

In De Queeste Art wordt kleurrijk figuratief werk met radicale expressie getoond. In Hilde Vandaele Gallery wordt werk met minimalistische abstractie van de Italiaan Mirco Marchelli vertoond en hij werkt vooral met gevonden objecten. In Leroy Breweries wordt een confrontatie getoond tussen beide stijlen op de andere locaties. De tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open tussen 14 en 18 uur. (PC)

Info: [email protected].

The post De Queeste Art brengt drie expo’s op drie locaties in Abele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »