Brugge Classic zorgt voor een wegrit exclusief voor vrouwen

Zaterdag werd Brugge Classic georganiseerd. Aan de start verschenen circa 350 wielerliefhebbers. Nieuw dit jaar was het ‘Women only peloton’. Een wegrit exclusief voor dames over een afstand van 60 kilometer.

Brugge Classic is er voor zowel recreatieve als competitieve wielrenners en wielrensters en was aan de zevende editie toe, georganiseerd door de Sportdienst Brugge in samenwerking met Howest. Vier studenten van de richting Sport en Bewegen kregen de opdracht om een sportevenement te organiseren in het kader van hun opleiding. De start en aankomst was dit jaar voor de tweede keer op rij op de campus ZoWe, het opleidingscentrum verpleegkunde Brugge in Sint-Michiels.

Het parcours was voor de deelnemers verkeersvrij en er was politiebegeleiding voorzien. Er waren twee wegritten voorzien: 60 of 75 kilometer. Nieuw dit jaar was de ‘Women only peloton’, exclusief voor dames, over een afstand van 60 kilometer. Zij vertrokken als laatste groep, met ongeveer een veertigtal. Onder die dames drie leden van de wielerclub Sint Michielse Trappers: Veronique Grenier, Frieda De Koninck en Ingrid Maes. “Meestal rijden we samen met de mannen en dat gaat goed. Het is vandaag eens speciaal om in een peloton met enkel vrouwen te rijden”, klinkt het.

Uit de wind zetten

“Het parcours hebben we niet verkend. Het is vooral de anderen volgen en aan de kust in Zeebrugge tegen wind een tandje bijsteken. Het is plezant, ook al omdat je kan rijden waar het anders niet mag”, vindt Veronique. “Jammerlijk hebben we nu geen heren die met ons meerijden om ons wat uit de wind te zetten”, vult Frieda aan.

De Sint Michielse Trappers bestaat bijna een halve eeuw. Om de vijf jaar organiseren zij een buitenlandse fietsreis en geregeld fietstrips naar bijvoorbeeld de Ardennen. “In het weekend van 25 en 26 mei hebben wij onze eigen Brugse Zot Classic en iedere zondag doen we met de club een eigen rit van ongeveer 75 kilometer. Uiteraard springen we morgen dan opnieuw op de fiets”, besluit Ingrid Maes. (ACR)

The post Brugge Classic zorgt voor een wegrit exclusief voor vrouwen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »

Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar een oude en waardevolle reus”

De kermisfestiviteiten in Reninge zitten erop. Traditiegetrouw trok reus Judokus, bijgenaamd ‘Koning der Broeken’, op kermiszondag door de straten van het dorp. Het feestcomité van Reninge kreeg die dag bovendien heuglijk nieuws: Reus Judokus wordt namelijk opgenomen in de archieven van Univers des Géants in Ath.
The post Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

“Ik ben niet meer bang om mijn vormen in de kijker te zetten”: Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af

“Ik heb een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar. “Ik

Lees meer »

Drie graftrommels te bewonderen in Martinuskerk

De drie onlangs gerestaureerde graftrommels van Westvleteren werden tentoongesteld in de Martinuskerk. Deze bijzondere erfgoedstukken, ooit geplaatst op het graf van de jonge Maria Fieu, die op elfjarige leeftijd overleed in 1929, zijn gered van de tand des tijds en schitteren nu in volle glorie. Nu gaan ze terug naar het kerkhof van het dorp.
The post Drie graftrommels

Lees meer »

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Geen Evenepoel, geen Van Aert en ook geen Lampaert. Je zou denken dat de bondscoach zich zorgen maakt over de selectie voor de tijdrit op het EK in Limburg, maar dat valt best mee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jumpingweekend was schot in de roos

Het voorbije jumpingweekend van Ruiterclub Groenhove was weer een schot in de roos. Er werd gesprongen in de buitenbaan van de gelijknamige manege aan de Bosdreef. Het talrijk opgekomen publiek genoot van het jaarlijkse evenement, dat de belangrijkste organisatie van de ruitervereniging is.
The post Jumpingweekend was schot in de roos appeared first on KW.be.

Lees meer »